Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '17

 
Kategori
Otomobil
 

Gümrük Vergisi Olmadığı İçin Yerli Arabanın Fiyatı Yabancı Arabanın Yarısı Kadar Olması Lazım

Gümrük Vergisi Olmadığı İçin Yerli Arabanın Fiyatı Yabancı Arabanın Yarısı Kadar Olması Lazım
 

Yani mantık bu. Yabancı arabanın fiyatı 20 bin, 20 de sen gümrük vergisi koydun 40 bin. E gümrük vergisi olmayınca yerli arabanın fiyatının 20 bin olması gerekir.

Valla işte ben şöyle araba yapıyorum, yeni versiyon, hem üstelik yerli, bunlar mazeret değil. Yabancı arabayı tenekeden yapmıyorlar herhalde. Üstelik o da yeni versiyon, onlardan daha ileri teknoloji mi kollanacaksın. O da ona göre yerli.

Biliyorum yerli arabayla yabancı araba arasında fiyat farkı oluşacak; oluşur tabi, bir araba parası da sen alıyorsun çünkü.

Ama bir yolunu bulup aynı fiyata getirirsen (yani gümrük vergisine benzer bir vergi falan koyarsan, ya da daha kaliteli dersen) olmaz.

Ne yapılırsa yapılsın yerli arabayla yabancı araba arasında gümrük vergisi kadar bir fark olacak.

“Ben özel bir marka üretiyorum, bazı yabancı arabalardan pahalı bazılarından ucuz olacak” da diyebilirsin.

Yerli arabanın ülkede yaratacağı hava ile bu durum gözden kaçırılabilinir. Ama yani önemli bir konu. Yarın öbür gün kafadan bir fiyat koydunuz. Bu fiyat da yabancı arabaların gümrük vergili fiyatı kadar olursa sorun çıkar.

Yerli arabayı altından mı yapacaksınız, niye yabancı arabalardan daha fazla maliyeti olsun ki. Gümrük vergisini de çıktınız mı yerli arabanın fiyatı, aynı ayardaki yabancı arabanın gümrüksüz fiyatı kadar olur.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..