Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hemoroid (Basur) tedavisinde yeni dönem

Hemoroid (Basur) tedavisinde yeni dönem
 

Basur (Hemoroit) Nedir?
Hemoroid Belirtileri, Nedenleri, Alternatif Tedavi Yöntemleri
Basur (Hemoroit) Nedir ve Neden Olur?

‘’Basur’’ yani tıp dilinde Hemoroit her yaş ve cinsiyette, insanların yaşayabileceği bir sağlık sorunudur.

Hemoroid yapısı, anüs içerisinde bulunan bağ dokusu adı verilen bağırsağın bittiği bölgenin altında yer alan atardamarın toplardamarla birleştiği ağdan meydana gelen bir dokudur.

Hemoroitin asıl nedeni her ne kadar damar venlerinin deformasyonu olsa da, sorunun ortaya çıkışında fiziksel etkenler rol oynar. (Kabızlık,Doğum v.s)

Basur (Hemoroit) denilen sıkıntı toplardamar yumaklarının, bunları çevreleyen bağ dokunun da deformasyonu ve tahriş olmasıyla varisleşerek bir bakıma fıtıklaşarak hemoroid memesi oluşturmasıdır. Basur (Hemoroid) Neden Olur?Sorusunun cevabı olan bu deformasyon zamanla müzminleşerek hastalıklı doku şeklini alır.

Basurun (Hemoroitin) Nedenleri;

Basur (Hemoroit) Nedenleri, normalde yaşam şekline bağlı etkenlerden oluşur.

·         Hamilelik

·         Kabızlık

·         Kronik ishal

·         Tuvalette uzun süre vakit geçirerek oturmak

·         Dengesiz Beslenme

·         Varise genetik yatkınlık

·         Normal Doğumlar

·         Sabit olarak oturarak çalışma şartları

Basurun nedenleri olarak öne çıkarlar.
Hemoroitin Belirtileri Nelerdir?

Hemoroit (Basur) Belirtileri, hastaların dış veya iç hemoroit olmasına göre değişir ‘’Dış Basur’’  yaşayan hasta, tuvalet sonrası makatın ağzında sert bir şişlik (meme) fark eder. Bu meme çoğu zaman nohut büyüklüğünde veya daha küçük olan dış hemoroid memesidir. Dış basur yaşayan kişiler acılı bir batma ve sancı hissederler. Fakat hemoroitin ilk dönemlerinde bazen dış meme ağrı yapmayabilir. Kimi zaman ortaya çıkıp bazen de kaybolabilir. Dış Hemoroid genelde memede kan boğulması sonucu pıhtı oluşmasıyla şiddetli ağrı ve acılı kaşıntılara neden olur. ‘’tromboze Hemoroit (Basur)’’ adı verilen hemoroit memesi morumsu koyu bir renk alır.

İç Hemoroit ise çoğunlukla hastalığın ilk evrelerinde pek sıkıntı vermese de, tuvalet sırasında birkaç damla kan şeklinde kendini belli eder. İç Hemoroitler ileri evrelerde, kişi tuvalet yaptıktan sonra makatta bir meme fark eder. Genelde il evrelerde ağrı yapmayan iç hemoroitler bazen kabızlık ve ıkınmaların da etkisiyle şiddetli ağrılar yaşatır. Hastaların %25 inde kanamalar olabilir. Tuvaletten sonra belirginleşen iç basur memeleri, ihtiyaçtan bir süre sonra ortadan kaybolurlar. İç Hemoroit vakalarında, ileri evrelerde şikâyetler daha da artar. Basur memeleri her tuvalette şişerek dışarı doğru sarkar ve kişi hemoroid memelerini parmaklarıyla iterek makata geri sokmaya çalışır. Sancı ve ağrı çok fazla olduğu gibi, bazı hastalarda kansızlığa neden olur. Makat ağzı daraldığı için tuvalet ihtiyacını gidermede zorluklar yaşanır. Hemoroid olan kişi dışkılamaya çekindiği için tuvaletini erteler ve kabızlığın yaşanması da kaçınılmaz olmaktadır. Bu kısır döngüdeki kişilerde Anal Fissür adı verilen Makat Çatlağı sorunu da ortaya çıkarabilir. Makat Çatlakları (Anal Fissür) farklı sorunları beraberinde getirir. ‘Makatta Çatlak’’ problemi yaşayanBasur hastaları, sancı, ağrının dışında her tuvalet sırasında ve sonrasında, makata acı biber sürmüş gibi bir yanma, ve de dışkılama esnasında camla çiziyormuş gibi acı da yaşayabilirler. Özellikle 3- 4evre Hemoroitlerde makat çatlakları yani ‘’Anal Fissür’’ değerlendirilmeli, hemoroite eşlik eden bir çatlak varsa öncelikle anal fissür tedavisine başlanarak, peşinden aynı anda basur tedavisine de birlikte devam edilmelidir.
Basur (Hemoroit) tedavisi ve yöntemleri;

Hemoroid (Basur) Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

‘’Hemoroidin  (Basurun) Tedavisi ‘’ 3 ana yöntem altında toplanır;

·         Hemoroid İlaçları ile Tedavi yöntemi

·         Hemoroid-Basur Bitkisel Tedavisi (Bitkisel ve Doğal Yöntemler)

·         Lazer ve diğer Cerrahi Yöntemler (Hemoroit –Basur Ameliyatı).

Basur ilaçları, kortizonlu fitiller veya merhemler, ağrı kesici olarak uyuşturucu kremler, venöz basıncını düzenleyen ağızdan alınan ilaçlar olarak sınıflandırılır.

Basur (Hemoroid) ilaçları genel olarak hastaların şikâyetlerini azaltma amaçlı tedavilerdir.

Çoğunlukla ilaçlarla hemoroid tedavisi yöntemi hemoroitin ilk evrelerinde uygulanır.

İlerlemiş hemoroit vakalarında ve Anal fissür  yani Makat Çatlağı da eşlik eden hallerde ameliyat yöntemlere başvurulur.

Hemoroitte lastikle boğma yöntemi, Cerrahi olarak memenin kesilmesi ve de son yıllarda yan etkilerinden dolayı pek tercih edilmeyen Lazer ile hemoroitli dokuların yakılması hemoroit ameliyatlarının 3 yoludur.

Hemoroid, Basur Ameliyatları sonrası tedavi süreci 1-2 ayı bulabilir. Bu dönemde hastalar kabız olmamaya özen göstermeli diyet yapmalıdır. Bazen Basur Ameliyatı sonrası yoğun kanamalar ve şiddetli ağrılar görülebilmektedir. Hemoroitte cerrahi yöntemler son çare olarak değerlendirilmeli ve ameliyata karar vermeden önce gerek tıbbi ilaçlar ile gerekse Hemoroid (Basur) Bitkisel Tedavisi yolları kesinlikle denenmelidir.

Basura (Hemoroite) iyi gelen yiyecekler ve bitkiler;

Hemoroide iyi gelen yiyecekler ve bitkiler, çoğunlukla bağırsakları çalıştırarak, sindirimi ve dışkılamayı rahatlatan bitki ve gıdalardan oluşur.

Kuru kayısı, sinameki, atkestanesi, patlıcan sapı, rezene, kantaron gibi ürünler bir ölçüde hemoroit hastalarının yakınmalarını azaltabilir. Çoğunlukla lifli gıdalar, sebze ve meyvelerin tüketilmesi hemoroit ihtimalini azaltır ve ilerlemesini de geciktirir.

Ancak Bitkisel Hemoroid - Basur Tedavisi yönünden, yenilen içilen ürünlerin iyileşme anlamında etkili olduğunu söyleyemeyiz. Yenilen içilen bitkisel ürünler ve gıdalar hemoroiti tedavi etmekten ziyade sindirimi rahatlatarak yakınmaları hafifletmeye yöneliktir.

Basur (Hemoroit) Bitkisel Tedavisi;

Bitkisel Basur (Hemoroid) Tedavisi birçok tavsiye edilen şifalı bitkiler olarak karşımıza çeşitli kaynaklarda çıkar. Fakat genelde bu tavsiyelerin çoğu ağızdan alınan bitkisel karışımlardan oluşur. Ancak yenilen içilen hiçbir bitkisel karışım basuru tedavi etmeye, rektum içinde veya ağzındaki basur memelerini yok etmeye yeterli gelmez. Bunu asıl sebebi yenilen ve sindirilen bir bitkinin rektumda deforme olmuş bir dokuyu ve varisleşmiş damar paketlerini tamir edememesidir.

Son birkaç yıldır yeni nesil bir yöntem olarak karşımıza çıkan, en çok tercih edilen ve birçok hekimin tavsiye ettiği, ‘’ Kara Sakızlı Merhem’’ kullanan hastalarda 10 günden az bir tedavi ile hemoroit memelerinin tam anlamıyla küçülerek kurumasını sağlayarak hemoroid tedavisinde yankı ve heyecan uyandırmıştır. Daha da önemlisi de rektum içerisindeki gevşemiş ve deforme olmuş bağ dokuyu da sıkılaştırıp mukavemet kazandırarak basura çok kısa zamanda ve de ameliyatsız, ağrısız kalıcı bir tedavi imkanı sağlamıştır.

Gurur duyduğumuz Fitoterapi Uzmanımız ve herbalist ekibinin geliştirdiği bu doğal karışım, halk arasında ‘’Kara Merhem’’ adıyla ünlenmiş doğal ve yan etkisiz alternatif hemoroid tedavisi seçeneği olarak hemoroid hastalarına şifa vesilesi olmuştur.

‘’Hemorita Kara Merhem’’  Hemoroid sorunu yaşayanların an fazla tercih ettiği tedavi yöntemi olarak yüz binleri aşmış bir kullanıcı kitlesiyle Avrupa’da ve Dünya’da ses getirmiş bir doğal merhemdir. ‘’Hemorita’’ yumuşak hamur yoğunluğunda, karasakız ekstresi, üzerlik tohumu, reçine, terebentin, andız kökü, kâfur, hindiba, ardıç tohumu gibi organik ve doğal bir reçeteden mamul edilen alternatif tedavinin mucizevî nimetlerinden biridir. Yenilen içilen bir ilaç olmaması, daha da önemlisi kimyasal katkı içermeyen özelliğiyle, ‘’Hamilelikte Basur (Hemoroit) sıkıntısı çeken bayanların ve çocuk emziren annelerin dahi güvenle uygulayabileceği, dermatolojik testlerden geçmiş doğal bir Hemoroid Kremi dir. 7-8 günlük kullanımı ve kalıcı tedavi imkânı sunmasıyla Basur sorunu yaşayan her bireyin ameliyata kara vermeden mutlaka uygulaması gereken bir sıra dışı bir tedavi seçeneği olan Hemorita Kara Merhemşöhreti kısa zamanda sınırlarımızı aşarak Türkiye’nin gururu olacak bir ürün olarak tüm Dünya’da hakettiği yeri bulacaktır.

Sağlık ve Esenlik Dileklerimle

Engin HALİTOĞLU

Fitotrapi Uzmanı

 
Toplam blog
: 10
: 34833
Kayıt tarihi
: 23.03.14
 
 

Allah'ın doğada insanoğluna sunduğu ve ya unutulmuş yada farkedilmemiş sonsuz nimetleri olduğunu ..