Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Her derde deva meyve ve sebzeler…

Her derde deva meyve ve sebzeler…
 

Araştırmalar 170 adet kanser türünün 132'sinde antioksidan açısından zengin sebze ve meyve tüketerek beslenmenin kansere karşı koruyucu etkisinin olduğu gösteriyor.

İşte o yiyecekler:

Kiraz: Kiraz fitokimyasallar açısından zengindir. Bunlar: anthocyanins (mevye ve sebzelerin rengini veren pigmentler; ki bunlar hücreleri zararlı kanserojen maddelere karşı koruyan antioksidan özellikleri sebebiyle kansere karşı seçenek oluşturabilirler). Aynı şekilde bir flavonoid olan quercetinki içinde hem anti-kanser bir oluşum, hem de anti-imflamotoral ve intihistaminik (alerji ve enfeksiyon önleyici) özellikler taşıyan bir antioksidandır.

Kivi: Başta göğüs kanseri olmak üzere, kanser oluşumuna ve ilerlemesine karşı koruyucudur. Kan basıncını dengeler. Tansiyonu ve kandaki kolesterol oranını düşürür. Karaciğeri çalıştırır ve kanı temizler.

Havuç: Eğer onun tedavi veya önleyici gücünden faydalanmak istiyorsanız, mutlaka kürünü uygulamamız gerekir. Havuç, özellikle deri ve akciğer kanserine karşı mükemmel bir önleyicidir. Prostat, pankreas veya meme kanserine karşı bu önleyici gücü yok denecek azdır.

Kırmızı biber: Diş ağrılarını azaltır, krampları giderir, kolera ve gut hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi gelir. Kanser riskini azaltır ve kanser tedavisinde kullanılır.

Vişne: Kanser hücrelerinin büyümesini engeller. Özellikle prostat ve kolon kanserine karşı koruma sağlar.

Domates: Kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. Felç ve katarakt riskini azaltır.

Kuşburnu: Kuşburnu çayı ise kanserli hücrelerin yayılmasını engeller.

Ceviz: Cevizdeki fitosteroller, kalın bağırsak, göğüs ve prostat kanseri gibi kanser türlerinden korunma sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Baklagil: Göğüs kanserine karşı koruyucudur ve östrojen hormonunu dengeleyici özelliği bulunmaktadır.

Bezelye: Bezelye kansızlık, kan kanseri, bağırsak kanseri riskini azaltır. Bunun yanı sıra karaciğerin düzenli çalışması sağlar.

Böğürtlen: Böğürtlenin özofagus(Yemek borusunda, yutaktan itibaren görülen kanseri) kanserine karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır. Ayrıca kolon kanserine karşı da faydası bilinmektedir. İçeriğinde bulunan siyanidin adlı bir madde tümör gelişimini önlemekte.

Elma: Sağlıklı beslenmede elma, sanılandan daha faydalı olup, bağırsak kanserine yakalanma riskini de azaltıyor. Bu sebeple uzmanlar, her öğünden sonra elma yenmesini tavsiye ediyorlar.

Semizotu: Semizotu çok iyi bir A vitamini deposudur. A vitamini en güçlü antioksidanlardan biridir. Antioksidanlar, oksidatif (Canlılarda enerji kaynağı olarak kullanılan ATP sentezinde kullanılan yollardan biridir.) strese bağlı gelişen hastalıklardan bizi korur ve yaşlanmamızı geciktirir. A vitamini akciğer kanseri başta olmak üzere çeşitli kanserlere karşı korunmamızı sağlar. Sağlıklı gözler için de A vitamini şarttır.

Erik: Akciğerler bakımı ve sağlığında etkilidir Yeşil erik yiyenlerin astım, akciğer kanseri, soğuk algınlığı, öksürük ve çok kronik akciğer sorunları gibi akciğer sorunlarından uzak kaldığı araştırmalarca saptanmıştır.

Kakao: Sadece kokusuyla dahi mutluluk hormonunu harekete geçiren kakao, kalp hastalıkları ve kanserle mücadele etmesi, cildi ve kemikleri beslemesi ile ağzınıza sağlık dedirtiyor.

Kara üzüm: Kara üzüm çekirdekleri ve kabukları, kanser hücrelerinin çoğalmasını kamçılayan metabolik (Kardiyovasküler hastalıkların gelişiminde rol alan ve ortak etyopatogenezi paylaştıkları düşünülen çeşitli risk faktörlerinin bir arada bulunmasıdır.) olayları engelliyor. Günümüzde elde edilen bilimsel bilgilerin ışığında özellikle kara üzümün artık sadece sezonluk değil, her öğünde soframızda yer alması öneriliyor...

Patates: Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Kanı temizler. Kansere karşı koruyucudur. Bağırsak şişliğini ve basur ağrılarını azaltır.

Şeftali: Kanser, kalp, şeker gibi ciddi hastalıklara karşı korumaktadır.

Gördüğünüz gibi her pazarda, mevsimine göre bulunabilecek sebze ve meyveler, sağlığımız açısından önemli besin kaynakları…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..