Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İkizlerin eşleri de ikiz ise kim kimin eşi, nasıl belli olacak?

İkizlerin eşleri de ikiz ise kim kimin eşi, nasıl belli olacak?
 

Ama bunlar ikizden çok dikiz olmuş!


Benim çalışırken ikiz kardeş tanıdığım vardı, Cevdet ile Mustafa; hemşerim. Cevdet ile beraber çalıştık Mustafa’da yine bizim teşkilattaydı, yani tanışıyorduk.

Bir gün oturduğu Sarıyer’de iş arkadaşım Cevdet’i görmeye gittim. Tarif ettiği kahvehanede onu gördüm. Biraz resmi ve soğuk davrandı, bozuldum ama kişiliğine verdim. Çay kahve sonra giderek açıldık, belki bir saat konuştuk; sonra ayrıldım. Hazır olun, bu konuştuğum kişi arkadaşım Cevdet değil ikizi Mustafa’ymış!

Arkadaşım Cevdet sanarak ikiz kardeşiyle konuşmuşum. Gerçi bende biraz mallık var köyde muhtarın kızını karısı sanmıştım “Başka çocuğunuz var mı?” deyince rahmetli ağabeyim kı… ma tekmeyi yapıştırmıştı. Ama yani bir saat bu ya, nasıl anlayamaz insan. İşin tuhafı karşısı da kendisiyle konuştuğumu sanmış. Ama muhabbet çay içtiğimiz bardakta başladı, tabakta bitti; belki o yüzden.

Yani şimdi bunların kendileri değil de eşleri karıştırabilir. Hani birinde yengesine karşı kötü niyet olsa hiç zorluk çekmez tövbe tövbe!

Ya dünya bu hem kocalar hem de karılar ikiz olabilir. Kim kimin karısı kim kimin kocası nasıl anlaşılacak? Böyle bir durum herhalde sorun yaratır. Yani “onlar bilir” diyemeyiz. Sen karına baktın yengene baktın aynı, karın da kocasına baktı eniştesine baktı aynı; çok karışıklık olur çook! Ev iyisi herkesin adı görünen bir yerinde yazsın!

İkizlik güzel bir şey keşke ben de ikiz olsaydım, kardeşim yakışıklıysa veya karizmatik filamsa arada sırada hava atmak için onun kimliğini kullanırdım! Bankadan para bile çekerdim belki! Siz yine de nolur nolmaz ikizleri ikizlere vermeyin. Valla benzeri bile adama kazık atıyor, değil ki kocalar ikiz karılar ikiz, neler olur neler! Bir de bu ikizlerle ilgili ilginç bir durum var, ikiz deyince hep çocuk ikizler anlaşılıyor; sanki bunlar hiç büyümüyorlar, ben hiç yaşlı ikiz görmedim mesela.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..