Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '18

 
Kategori
Dünya
 

Jim Carrey Sosyalizm Diyor, Ya Siz?

Jim Carrey Sosyalizm Diyor, Ya Siz?
 

Komedi ustalarından Jim Carrey'i çok beğenirim. Komedyen'leri de diğer sanatçılardan farklı olarak zeki bulurum. Ayrı bir öngörüleri olur onların yaşamla ilgili. Bazıları için onlar uçuktur utopik düşünürler ve pek ciddiye alınmazlar.

Oysa komedi sanatı diğerlerinden daha zordur. Güldürürken düşündürmen gerekiyor.

Komedi demek sadece komedyenin hareketlerine gülmek değildir. Esprili sözlerine de gülmek değil. Sözleri jest minik ve beden diliyle birlikte hayata dair nelere vurgulamak istediği'dir mizah yoluyla.

Merhum Kemal Sunal normal yaşantısında ne kadar ciddi bir insan olduğunu hepimiz bilirdik. O'nun komedi yeteneği diğer sanatçılardan farklı kılıyordu.

Ferhan Şensoy ve Ali Poyrazoğlu gelmiş geçmiş en iyi komedyenlerden.

Dünyaca ünlü Kanada'lı Jim Carrey bakın ne söylemiş hayat'la ilgili;

- 'Sosyalizm'e evet demeli. Kelimeye ve her şeyine'..

ABD'deki son seçimlerde Demokratların bir çok eyalette sosyalist aday çıkarması üzerine Cumhuriyrtçiler'in "Ülke'yi Venezuela'ya döndürüyorsunuz" eleştirilerini hatırlatan Carrey Demokratlara "Özür dileyin, sosyalizm'i benimseyin" tavsiyesinde bulundu..

Jim Carrey, ABD'ye bulunmuş olduğu tavsiyesi aynı zamanda dünya kamuoyuna tavsiyesidir. Dünya liderlerine tavsiyesidir.

Vahşi kapitalizm, acımadan insan öldürmekte ve kadınları çocukları katletmektedir kazanım uğruna. Diğer bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde kan dökmeden insanları ekonomik bağlamda esir alarak adeta kapitalizm'in ırgatı konumuna sürüklemektedir.

Sosyalizm ilkelerinin insan odaklı ilkelerini kapitalizm ilkelerinin kapsama alanına alınarak liberal sosyal kapitalizm mutlaka dünyaya egemen olacaktır! Suriye'de çatışmaların sona doğru ivme kazanması yeni dünya düzeninde sosyalizm'in bazı insan odaklı ilkeleriyle devam edeceğine işaret ediyor..

Carrey çok haklı..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..