Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '14

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Kalp

Kalp
 

KALPTİR SENİ YAŞATAN,KALPTİR SENİ SANA ANLATAN


Kalp denince akla ne gelmektedir. Kalp bir canlı için ne kadar önemlidir. Kalbin ne gibi işlevleri vardır. Bir canlıya sağlayabileceği faydalar neler olabilir. Bu ve bunun gibi bir çok soru için kalp üzerinde biraz durmamız gerekir. Bu soruların bazılarına verilebilecek cevaplar bazılarımızı yeterince tatmin etmeyebilir. Ancak burada söz konusu kalp olunca yeterince ince eleyip sık dokumak, ona göre değerlendirmelerde bulunmak icap etmektedir. Şöyle konumuza yavaş yavaş bir başlangıç yapmak gerekirse, KALP; Bir canlıya bahşedilen muazzam düzeyde karmaşık ve her biri birbirinden önemli yapılar ve sistemlerle dolu kocaman bir dünyadır. Yani kalbe, Dünya küçültülerek sığdırılmıştır.İçerisinde muazzam bir sistem barındırır.Örneğin; Kas sistemi, dolaşım sistemi gibi daha bir çok işlevsel özellikler arz eden birimler mevcuttur. Yani içerisindeki birimler tüm organlarla koordine sağlayarak hareket eder. Kalp; dünyanın merkezi konumundaki bir yer gibi, bir canlının merkezi konumundadır. Hemen hemen her şey onunla başlangıç yapar ve onunla sona erer.Vücudun baş kısmında bulunan Beyinde kalb gibi en temel organdır.Beyin Kalp ile koordineli bir şekilde çalışma gösterir.Bunlar vucütta  dinamo görevi görmektedirler. Örneğin merkezi işlemlerin çoğu kalp  ile yapılmaktadır.Tabii bunun yanında beyinde; şüphesiz ki bir çok hayati yönden önemli işlevleri yerine getirir.

           Bir insan vücudunda hiç kuşkusuz her organ muhakkak çok önemlidir. Ancak; KALP hemen hemen içlerinde ki en önemli merkezdir. Kalp; diğer tüm organlara bağlı, onlarla sistemli bir şekilde hareket eder. Vücudu, her zaman ayakta ve dinamik tutar.
           Bir canlı tüm organlar gibi özellikle ama özellikle kalbine gereken önemi çok ama çok vermelidir. Onun için gerekli tedbirler almalı ve doktor tavsiyelerini de  yerine getirmelidir. En azından yılda bir kez tüm vücudunu ve kalbini doktor kontrolünden geçirmelidir. Sağlıklı beslenmeli, kalbine ve vücuduna yararlı besinleri tüketmelidir. Sağlık için gereken tüm yollara başvurulmalıdır. Çünkü herşeyin başı sağlıktır.
           İnsana bahşedilen insanın en kıymetli hazinelerinden biri de kalbidir. Kalbin manevi değeri aslında çok ama çok  yüksektir.Kalpte ALLAH lafzının yazılı olduğı tıp bilimince kanıtlanmıştır. Bir şeyi isterken veya dua ederken kalpten istemek, kalbi duygularla hareket etmek gerekir. Kalbin bu derece önemli olan maddi ve manevi değeri, gerçekten  canlılar için, üzerinde çok ama çok durulması gereken hayati bir konudur. Bu konunun önemini ve ehemmiyetini anlatan, bir çok sağlık kitapları, makale ve daha bir çok eser mevcuttur. Bunların sürekli olarak takip edilmesi ve bol bol okunarak, alınması gereken derslerin iyi  alınması gerekir.
           Kalpten sevmek gerçekten çok önemlidir. Kalbi gerekli gereksiz şeylerle üzmek sağlık açısından çok tehlikelidir. Kalbimiz; en hassas oganlarımızın başında gelir. Kalp dört odacıklıdır. Kalbin önemi ve görevi burada saymakla bitmez. İnsan yaşadığı müddetçe kalbi ve atışı onu hiç bir zaman  yalnız bırakmaz. Kalp her zaman insanla beraberdir.Kalbin şekli her zaman çok ama çok kıymetli olmuş ve aşıklara her an rehberlik ve örnek teşkil etmiştir. Onun  o muhteşem ve zarif şekli en güzel sembollerden olmuştur. O şekil gerçekten çok harikadır.
           Bir insan sağlık açısından kalbine çok ama çok dikkat etmesi gerekir. Sağlıklı beslenme bunların en başında gelen yollardandır. Günlük aldığı besinleri, kontrollü bir şekilde almalı ve kolesterol seviyesini kontrol altında tutmalıdır. Sporu hayatının her evresinde çok ama çok benimsemelidir. Günlük en az 30 dakika spor yapmalıdır. Yürüyüşe çok ama çok önem vermelidir. Obeziteye karşı her zaman dikkat etmelidir. Kalp sağlığı, her açıdan diğer organlarımıza göre daha dikkat isteyen aciliyeti olan bir konudur. Özellikle psikolojik yönlerden çok dikkatli olunması gerekir. Stresten,sıkıntıdan ve üzüntüden çok ama çok uzak durmalıdır.Kalbi yoran ve kalbe olumsuz bir sonuç doğuran her şeyden uzak durmalıdır.
           Son söz olarak;
           Kalbini sev,kendini mutlu hisset,
           Kendini sev, herkesi mutlu et,
           Herkesi sev, dünyayı mutlu et.......
                

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..