Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Kamuya 100 bin yeni personel alınacak!

Kamuya 100 bin yeni personel alınacak!
 

100 bin personel alımı


İstihdam yılı! Devlet tam 100 bin personel işe alacak. İşte personel alımı yapılacak kurumların listesi, başvuru yeri, şekli ve sınav koşulları...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün yapılan açıklamaya göre Türkiye'de işsizlik oranı %13. 3, 3 milyon kişinin işsiz olduğu Türkiye'de tarım dışı işsizlik yüzde 16.4 oldu. Genç nüfusta işsizlik orani ise yüzde 24.

Özellikle krizden çıkmış, yüksek işsizlik rakamlarına ulaşılmış bir Türkiye'de 100.000 kişiye istihdam sağlanacağı haberi oldukça sevindirici.

Para dergisinin haberine göre önümüzdeki üç yıllık dönemde 1 milyon 250 bin kişilik bir istihdam artışı öngörülüyor. Ancak nüfus artışı nedeniyle yıllık 800 bin kişinin eklenmesi oranların düşürülmesinin uzun yıllar alacağına işaret ediyor.

Durum böyle olunca devlet yine en büyük umut kapısı oluyor. 2010 yılı bütçesinde, kamu kurumlarından emeklilik, ölüm, istifa veya nakil sonucu ayrılan memurların sayısının yüzde 50’sini geçmeyecek şekilde açıktan ya da nakil suretiyle atama yapılmasına karar verildi. Bütçe kanunuyla 32 bin yeni kadroya da imkan verildi. Bu çerçevede bu yıl yaklaşık 100 bin memurun kamuya alınması planlanıyor.


Maliye Bakanlığı, kamu kurumlarından personel alımlarına yönelik talep toplayacak ve buna göre kadro dağılımı yapacak. Bu kadroların dağılımında Milli Eğitim, Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarına öncelik verilecek. Bu çerçevede 35-40 bin öğretmen alınması bekleniyor. Yaz döneminde tek seferde öğretmen atama/görevlendirme yapılması planlanıyor. Tahsis edilen kadrolar içinde sözleşmeli pozisyon bulunmayacak. Anasınıfı mecburi hale geldiği için öğretmen alımında okul öncesi öğretmenliğe ağırlık verilecek.


Yeni yılda tamamına yakını üniversite mezunu yaklaşık 12 bin yeni polis memurunun da emniyet kadrosuna katılması hedefleniyor.

Sağlık Bakanlığı’nın da 20 bin civarında personel ihtiyacı bulunuyor. (www.personel.saglik.gov.tr)

Maliye Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı

  • 30 kültür ve turizm uzman yardımcısı (10’ar inşaat mühendisi, makine mühendisi ile jeodezi ve fotogrametri (harita) mühendisi) (www.kulturturizm.gov.tr)
  • Devlet Personel Başkanlığı; devlet personel uzman yardımcısı kadrosuna 18 atama yapacak. (www.dpb.gov.tr)

Adalet Bakanlığı

  • Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatı’na da 2 bin sözleşmeli infaz ve koruma memuru alınacak.
  • Ayrıca kadrolu olarak 424 infaz ve koruma memuru, 100 ceza infaz kurumu katibi, 50 şoför, 25 teknisyen, 25 aşçı ve 20 kaloriferci olmak üzere toplam 2.750 personel işe başlatılacak. (www.adalet.gov.tr veya www.cte.adalet.gov.tr)

Jandarma Genel Komutanlığı

  • Jandarma, muhabere, istihkâm, ordudonatım, levazım, mühendis (elektronik), sınıfları için erkek; maliye, mühendis (bilgi sistemleri), personel, diş tabibi, eczacı, kimyager ve öğretmen (psikolog-hukuk) sınıfları içinse erkek/bayan subay alınacak. (www.jandarma.tsk.tr)
  • Jandarma Genel Komutanlığı, önlisans ve lisans mezunu adaylardan 40’ı jandarma sınıfında ve ikisi bando sınıfında olmak üzere toplam 42 sözleşmeli bayan astsubay da alacak. (www.jandarma.tsk.tr)
  • Jandarma Genel Komutanlığı ayrıca kimyager, muhasebeci, garson, güvenlik görevlisi, zabıt katibi olmak üzere 8 sivil memur alacak. (www.jandarma.tsk.tr)

foto: malatyaguncel.com

Diğer Ekonomi Haberlerimiz:

Erdoğan’dan zam sürprizi! Emekli şokta memur şaşkın…

Bu hükümet bu sigarayı bı-rak-tı-ra-cak!

Açlık sınırı, yoksulluk sınırı ve asgari ücret

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..