Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '14

 
Kategori
Sinema
 

Karışık kaset

Karışık kaset
 

Karışık Kaset Filminden


Son dönemlerin en flaş konularından biri 80’ler ve 90’lar hakkında yazılan yazılar, çevrilen filmler…  Bu konularda yazıp çizip, oynayanlarda haklı… Çünkü potansiyel kitle, 50’li, 60’lı 70’li yıllarda doğan kitle. Bu grup geçmiş ile ilgili özlemlerini, çocuklarına anlatmak isteyipte anlatamadıklarını, bu yollarla daha rahat anlatıyorlar.

Kasım ayında vizyona giren iki filminde yaşandığı yıllar birbirine yakın. İlki aybaşında vizyona giren Çağan Irmak’ın yönettiği ve Farah Zeynep Abdullah ve Mehmet Günsur’un başrolunde oynadığı “Unutursam Fısılda” diğeri de  Özge Özpirinçci ve Sarp Apak’ın oynadığı “Karışık kaset”

Karışık kaset filmi, güzel bir çocukluk aşkı ve sonrasının hikayesi. Eskiden album yerine farklı şarkıcıların söylediği şarkıları, hazırladığımız listelerle, plak stüdyolarına verip, bize kaset yaparlardı. Tabii Sarp Apak sevdiğine söyleyemediklerini kasetin içine kaydedip ifade etme yöntemini seçiyor. Her ne kadar kasedi veremesede, bu yöntemler geçmişte çok kullanıldı. Daha fazla anlatmayayım, gitmek isteyenlerin, gidip kendileri görmesi daha uygun olacaktır.

Fakat bugün 40’lı 50’li yaşlarda olanlar, kendilerinden çok şey bulacağı bir film… Tavsiye ederim.

 
Toplam blog
: 61
: 1072
Kayıt tarihi
: 08.02.13
 
 

Cengiz Ülkü 1966 yılı Manisa-Salihli doğumluyum. İlk, Orta ve Liseyi Salihli’de... Üniversite..