Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '14

 
Kategori
Sinema
 

Drakula: Başlangıç

Drakula: Başlangıç
 

Filmde Allah-Muhammed ve Kanın yanyana getirildiği sahne


Film: Dracula Untold

Tür : Fantastik politik kurgu

Eğlence Puanı:

Eğer İslam inancına bağlıysanız 10 üzerinden -10

Eğer İslam düşmanıysanız 10 üzerinden 10

Eğer ateistseniz 10 üzerinden 5

Tarihsel uygunluk puanı : 10 üzerinden 0

Irkçılık ve İslam düşmanlığı yaratma puanı : 10 üzerinden 10+

Bilenler bilir, 300 filmleriyle ilgili İran tarihinin ırzına geçme çabalarına karşı çok sert tepki göstermiştim. Sırf Amerika ve İsrail, Hristiyan dünyasına karşı İranlıları canavar, kendilerini melaike gibi göstermek için yazılı tarihi g.tünden yorumlama ve aleni aşağılama yaklaşımına girişmelerine sonuna kadar karşıyım. Dolayısıyla o filmlere de bu rezaletten ötürü düşük puan vermiş ve tarihi gerçekleri de youmuma eklemiştim (300 film serisi için TIKLAYIN).

Gelelim bu filme. Bu filmi 300 filminden ayıran çok bariz özellikler var. Birincisi Persler tarihte yaşamış bir millettiler ve her ne kadar İranlıların ataları olsa da bugünkü İran devletini birebir yansıtan bir devlet değillerdi. Dolayısıyla İsrail para babaları İran tarihini lekeleyerek İranlıları kirli insanlar olarak göstermek için onların tarihine saldırmışlardı.

Bu filmde ise Osmanlı tarihine, Türk milletinin kimliğine, en büyük sultanı Fatih Sultan Mehmet'e ve İslama çok açık hakaretler var. Şimdi bunu ispatlarıyla birlikte ortaya koyalım.

1) Filmdeki İslama hakaret sahneleri: Filmde Fatih ve drakula'nın karşılıklı oturduğu sahnede Fatih elini bıçakla kesiyor ve üzerine Allah Muhammed yazan bir evraka kanla parmak basıyor. İslam-Allah-Muhammed- Kan-Türk şeklinde iğrençleşmiş bir zihinaltı yapıyı sembolize etmek için kullanılmış bu subliminal sahne ileri düzey bir Siyonist mantığın eseri gibi görünmektedir.

Filmin vizyona girmeden önce İsrail ve Amerikan devlet başkanlarının onayına sunulduğuna dair derin şüphelerin uyanmaması için çok fazla şüphe kalmamaktadır.

Savaş sahnelerinde üç hilalli Osmanlı bayrağının yanında sürekli ön planda gösterilen "Allah-Muhammed" yazılı islam sancağı ve onun savaş içerisinde yerle yeksan edilişi aynı subliminal mesajın devamıdır ve aynı iğrençliktedir.

İslam aleminin içerisinde Allah ve Muhammed ismine yönelik olarak ciddi bir tepki uyanmaması için filmde dinden hiç bahsedilmemiş, ısrarla sadece Türk ve Mehmet isimlerine yer verilmiş. Dolayısıyla bu filmde İslam ordularının devrilişi yerine sadece Türklerin yenildiği algısına kapılan diğer Müslümanlarda "Türklere bişey olursa bunun sizinle alakası yok" mesajı pompalanmış ancak "Allah-Muhammed" isminin lekelenmesine karşı sessiz kalınması amaçlanmıştır.

Dolayısıyla Türkleri sevmeyen ve kendisine Müslüman deyip bu filmi beğenenler, gelecekte başlarına gelecekleri şimdiden kabullenmiş sayılabilirler. Çünkü filmin sonunda en sert mesajı bilinç düzeyinde izleyiciye aktarıyor. Onu da ikinci filmde göreceksiniz deniliyor. (Filmin sonundaki mesajın yorumu ileride)

2) Türklere hakaret sahneleri:  Bu filmi çeken kafa, 300 filmini çeken kafadan hiç farklı değildir. Türkler film boyunca zevk için kan döken, canı sıkıldıkça yeni yerlere saldıran, gösteriş ve güç dışında hiçbir şeye tapmayan insanlar olarak gösterildiği gibi elçileri tıpkı Spartalı Leonidas'ın kuyuya şutladığı Pers elçileri tadındadır. 

Tarihi g.tünden yazmayı yeni bir strateji olarak benimseyen Amerika ve filmlerini finanse eden Siyonist lobi bu kez de Türkleri aşağılamak için film içerisine iğrenç sahneler yerleştirmeyi ihmal etmemişler. Örneğin Fatih'le kılıç kılıca savaşan Drakula'ya "mücadelen nereye kadar?" diye soran Fatih'e Drakulanın cevabı manidardır "Adını tarih kitaplarından silene kadar!"

Bu çarpıcı replik de göstermektedir ki, tarih boyunca Yahudilerin kanını dökmeyen, hatta dökülmesine dahi izin vermeyen tek millet olan Osmanlı'nın emeklerine karşılık Siyonist lobisinin layık gördüğü teşekkür kendilerini tüm belalardan koruyan hamilerine hakaret etmektir.

Aynı şekilde Amerikalılar da gerçek yaşamda Süleymaniye'deki müttefiklerinin savunma karakoluna onlarca ağır silahlı asker ve PKK'lılarla birlikte giderek savunmasız bıraktıkları müttefiklerinin başına çuval geçirmekteyken, değiştirmeleri imkansız olan tarihi kirletip yeniden yazmak için gerçek yaşamdakine çok uygun şekilde şeytanla işbirliği yaparak (Filmde Drakula şeytanın oğlu olarak tanıtılmaktadır) islam ordularını ve Türkleri yok etmeyi şiar edinmiş bir Drakula yaratmaktan çekinmemişler.

Sonuç olarak bu filmin çekilmesi gerçek tarihin kirletilmesinden çok daha büyük bir anlam ifade etmekte ve post modern bir haçlı seferinin ilk kültür sancağıdır. Daha önce hiçbir filmde İslam sancağı, Allah-Muhammed yazılı evraklar kan ve şiddetle aynı anlama gelecek şekilde bu kadar açık kullanılmamıştı. Bu film, bu vicdansızlığın ve din düşmanlığının bugüne kadar meydana getirilen en insanlık dışı versiyonudur. Tabi psikolojinin ilkelerini bilenler için...

3) Tarihi gerçeklerin saptırılmasında level atlanması: 300 filminde bildiğiniz gibi 300 kişilik Leonidas Özel Harekat timine karşı 200.000 kişilik Pers ordusu salya sümük ağlayarak evlerinin yolunu tutar şekilde gösterilmişti. Eşcinsel olduğu tarihsel kaynaklarla ciddi şekilde tartışılan Leonidas, filmde bir porno yıldızını aratmayacak performans sergilemiş ve filmden çıkıp birilerinin kendisine "Vay i..ne demesinin önüne geçilmişti"

Oysa 300 filmini çeken kafa bu filmi çeken kafanın yanında "Kahvaltısında Bonzai içip, öğle yemeğini Eroinle yapıp, akşam yemeğinde Extacy ile cilasını atan bir bağımlı" gibi kalır. Çünkü 300 filminde Leonidas her ne kadar GTA oyunu performansı sergileyen birisi gibi davransa da arkasında 300 kişi vardı. 200.000 kişiye 300...

Bizim oğlan ise 100.000 kişilik Osmanlı ordusuna karşı tek! Diyebilirsiniz ki bu bir fantastik film. Diyebilirsiniz ki, "Bu da yönetmenin ve senaristin yorumu!"

Ancak Eflak seferi sırasında yakalanıp kafası kesilen Drakula, filmde 100.000 Osmanlı askerini tek başına öldürmekte ve hızını alamayıp Fatihi de öldürmektedir. Ayrıca filmi sırf   i...neliğine olduğunu düşündüğüm zırvalarla doldurma konusunda yine çok mahir davranılmış. Örneğin İslam inancına bağlı Osmanlı padişahlarının zırhlarında at, ejderha gibi resimler değil, iç kaftanda "Allah ve Muhammed" yazıları bulunur. Oysa filmde İslam inancına göre bir erkeğin giymesi haram sayılan altın, zırh halinde Fatih'in üzerine monte edilmiş, Zırhın üzerine güç simgesi at, kartal vs hayvanat resimleri işlenmiş. Amaç Osmanlı'yı güç ve iktidar manyağı olarak göstermek olduğundan elbet bu zırvlaıklar normaldir.

Ayrıca Bizim Vlad'in elçilerin kavuklarını kafalarına çivileyip kestikten sonra kesik başları Fatih'e gönderme sahneleri filmde yer almadığı gibi Osmanlı elçisi son derece beyefendi gösterilen Vlad'i aşağılar gösterilmiştir. Bir tarihin ırzına ancak bu kadar şevkle geçilebilir.

4) İslam ve Türklerin aynı gösterilip, ayrı telaffuz edilmesi: En ciddi kasıt burada güdülmüştür. Çünkü Osmanlılar seferlerine İslam inancı ve tebliği ile çıkmıştır. Oysa filmde bunlar hiç telaffuz dahiedilmemiştir. Yönetmen her ne kadar Allah Muhammed isimlerini subliminal olarak kirletmeye özen göstermişse de açıktan açıktan İslam ordularına hakaret etmeye g.tü yememiş ve sadece açıktan hakaretlerini Türklere etmeyi tercih etmiştir. Oysa gerçeklerin sadece bir kısmını yansıtsa büyük olaylar çıkacağını bilmektedirler.

Ancak bu bizim İslam aleminin ölüm uykusunu gördükten sonra ondan da emin değilim. Kimileri millet ve ırkla kafayı o denli bozmuş durumda ki din kardeşini gözleri önünde kesseler çoğunun sesi artık çıkmaz. Neyse bunlar derin mevzular...

5) Filmin sonundaki mesaj: Filmin sonundaki mesaj ve filmin bitişi en dikkat çekici sahnedir. Drakula kendi eceliyle filmde ölmesine karşın kutsal amacı o kadar büyüktür ki günümüz Amerikasında yeniden, aynı vücutta dirilmektedir. Aynı amaç doğrultusunda, aynı güçve kararlılıkla Drakula bugün de yaşamımızda yer almaktadır mesajı verilmektedir.

Peki geçmişte Fatih'i öldüren, 100.000 kişilik İslam ordularını tek başına öldüren Drakula bugün Amerika'da aynı güçle yaşıyorsa kime karşı savaşır dersiniz?

İslam aleminde azıcık inanç ve birlik olsa o Drakula'nın kime karşı yürüyeceğini, ne amaçla yürüyeceğini çok iyi bilirler ama nerdeeee? Siz hala "Abi efektleri çok güzel ya, süper olmuş. Takılma tarihe" diyerek izlemeye devam edin. Drakula'nın filmde dediği gibi

"Adınız tarih kitaplarından silinene kadar" bu ve benzeri filmler devam edecek. Yönetmen de demiş bunu zaten Drakula Başlagıç, siz daha neler göreceksiniz...

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..