Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '16

 
Kategori
Güncel
 

Kötülük böyle, seni de kötülük yapmaya mecbur ediyor; Musul’a barış için gitsen bile insanlar ölecek

Kötülük böyle, seni de kötülük yapmaya mecbur ediyor; Musul’a barış için gitsen bile insanlar ölecek
 

Aslında kötülerin en büyük silahı, tuzağı bu; yaptığı kötülük nedeniyle kendisine karşı savaşmak zorundasın ve savaştığın zaman da zarar görüyorsun.

İyi niyetli olsan bile bu durum değişmiyor. IŞİD gel beni öldür diyor. Everest tepesinde olsa sorun değil, insanların içinde. İki top yollasan biri IŞİD’e diğeri masum insanlara.

Irak’ın, Suriye’nin veya benzer ülkelerin sorunları bu hale gelmeden önce BM ve büyük devletler tarafından müzakere yoluyla çözülmeye çalışılmalıydı. Bence bu pek olmadı. Ve sanki ilgili çevrelerde böyle bir istek yahut irade de yok. Savaş cazip üstelik. IŞİD’in artan zulmü de devreye girince…

Bazı çevreler Türkiye’nin Musul operasyonuna dâhil edilmeyişine üzüldüler ama ben sevindim. Birkaç top mermisi eksik gider, birkaç çocuk hayatta kalır.

Böyle şeylerden ne kazanacağız bilmiyorum. Her şeyini kaybetmiş insanların neyini alacaksın ki. Masa meraklılarına bir masa kuralım piştilik oynasınlar! Bizler cahiliz, bu büyük büyük politikalardan anlamıyoruz. Sizler öldüreceğiniz IŞİD militanlarını sayarken biz ölecek Musullu çocukları sayıyoruz.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..