Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '16

 
Kategori
Deneme
 

İstisna ölçü olmaz; bir kişi su içtiği için öldü diye su öldürür diyemezsin

İstisna ölçü olmaz;  bir kişi su içtiği için öldü diye su öldürür diyemezsin
 

Soğuk suyla mı banyo yapacağız?


Dünyada zararı olmayan bir şey kaldı mı; hatta öldürmeyen? Böyle yaşam olmaz ki. Bilimin hassasiyeti de çok oldu yani. İstisna diye bir şey var. Nasıl olmuşsa adamın biri su içmiş ölmüş. Ortada bir örnek var ya prof diyor ki “Su öldürür” Ondan sonra insanların halini artık siz düşünün.

Bu zararlı, bu öldürür diye yemeye içmeye korkuyoruz, paranoyak yaptınız lan bizi! Bir kişi su içtiği için öldüyse ölsün, bir yudum suyu zehir etmeyin!

Bu, bilim değil bilim bu kadar ucuz olamaz, bilim artığı abuk sabuk insanların yarattığı durum belki de. Dünyanın bin türlü hali her şeyin onlarca nedeni var, havaya bakan havaya baktığı için bile ölebilir. Sen kalkmış bir de bunu genelliyorsun, insanlar bana da bir şey olur diye korkudan yemeyecek içmeyecek bu sefer gerçekten bir şey olacak.

Koca dünyada en masum gıdalardan bugüne kadar diyelim ki üç kişi ölmüş beş kişi yaralanmış sakat kalmış. Bu dediğimiz her şey için mümkün, her şeyi mi yasaklayacağız.İstisnaları hayata dahil ettiğiniz zaman o hayatı yaşayamazsınız.

Kullanmayı bilmeme, yanlış/fazla kullanma gibi halleri karıştırmayın bizzat maddenin kendisinden… Yine de istisna. Milyarlarca insanın yaşadığı dünyada yüz senede 10 kişinin ölümüne neden olmuş bir şeyi gözüm kapalı yerim. O 10 kişi belki rüzgâr değse ölecek kişilerdi.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..