Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Kupada beklenen final

Kupada beklenen final
 

ajansspor.com


Yarı final ilk maçlarını aynı sorla 3-1 kazanan İstanbul temsilcileri, rövanş maçlarını kazanamasalar da ilk maçların skor avantajlarıyla finalist oldular.

İlki dün oynanan yarı final rövanş maçında Fenerbahçe, zorlu Sivas deplasmanından golsüz beraberlik çıkartarak, yılların hasreti kupa yolunda bir kez daha finale adını yazdırdı. Sivas güzel futbolunu golle süsleyemeyince, ligde de umudunu kaybetmiş olan rakibi karşısında skor bulamadı ve kupaya veda etti.

Ligde ve Avrupa’da umduğunu bulamayan Fenerbahçe’nin önündeki tek hedef Fortis Türkiye Kupası şimdi.

Diğer yarı final mücadelesi bu akşam İnönü Stadyumu’nda idi. Beşiktaş ilk maçtaki skor avantajının verdiği rehavetle çıktı sahaya. Kalede Hakan Arıkan şans bulurken, İbrahim Toraman’ın yokluğunda Serdar Kurtuluş ta onbirde yer buldu.

Maçın genelinde oyunun hâkimi olan Beşiktaş, sürpriz Ankaraspor golü karşısında kontrolü kaybetmedi ve güzel mücadelesini sürdürdü. Beşiktaş’ın beraberlik golünü de maçın en çalışkan ismi Holosko kaydetti.

Yusuf’un etkisiz olduğu maçta, yerine giren Uğur İnceman da maç eksiğini belli etti ve form tutmak için daha çok dakika alması gerektiğini gösterdi.

Tello sahada kaldığı süre içerisinde, özelikle şık paslarıyla ne kadar gerekli bir futbolcu olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Ve Bobo yine etkisizdi.

Maça bir nebze olsun heyecan ve hareket getirmesi beklenen 2. Ankaraspor golü çok geç kaldı. Gerçi son dakikada ciddi bir Ankaraspor atağı şanssız bir şekilde sonlanınca maçın uzama ihtimali de kalmadı.

Futbol sahnelerinde çok nadir görülebilecek bir enstantane de maçın son dakikasında kaleciler arasında yaşandı. Ankaraspor atağı sonrası Senecky, boş bıraktığı kalesini düşünerek Hakan’a basketbol tabiriyle “taktik faul” yaptı. Bir anda gerilen ortam, yatıştırılsa da koşar adım hakemden ve rakip kaleden uzaklaşan Senecky, sarı karttan kaçamadı.

Yaklaşık bir buçuk ay önce oynanan yarı final ilk maçları sonrası finalin adı hemen hemen kesinleşmiş, konuyla ilgili yorumumuzu da buradan aktarmıştık.

04.03.2009 tarihli “Kupada FB-BJK finaline doğru” isimli blogda finalin iki İstanbul ekibi asında geçeceğini belirtmiştik.

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=166091


Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..