Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '12

 
Kategori
Haber
 

Nedim Şener, Ahmet Şık tahliye edildi...

Nedim Şener, Ahmet Şık tahliye edildi...
 

İstanbul 16 Ağır Ceza Mahkemesi Odatv davası kapsamında tutuklu yargılanan Nedim Şener, Ahmet Şık, Şait Çakır ve Coşkun Musluk’un tahliyesine karar verdi.

Nedim Şener : “Bütün amacımız, Hrant Dink'in kanını yerde bırakmamak. Hrant İçin Adalet için girdim. Hrant İçin Adalet için diyerek çıkıyorum İlk haberim Hrant ile ilgili olacak” dedi.

Silivri Cezaevi çıkışında konuşan Ahmet Şık, şunları söyledi:

“Çok fazla şey söylemek istemiyorum. Eksik kalmış adalet huzur getirmeyecek. Sadece benim yargılandığım davada beş tutuklu daha var. 600 civarı öğrenci, 6000 civarı KCK tutuklusu var. Bunun mücadelesine devam edeceğiz.”

“Bu komployu kuran savcılar, hakimler cezaevine girince huzur gelecek. Bu işin sorumluları cemaat bağlantılı emniyetteki ve bürokrasideki isimlerdir. Esas sorumlu ise bunlara ses çıkarmayan AKP hükümetidir.” dedi.

Nedim Şener ise “Hrant için adalet diyerek girdim, Hrant için adalet diyerek çıkıyorum” dedi.

Dink'in adalete verdiği öneme değinen Şener, “Adalet sağlanmadığı sürece ne demokrasiden, ne huzurdan ne de güvenlikten söz edilebilir” dedi.

Şener, gazeteciler ve özgürlük savaşçıları sayesinde çıktıklarını, artık Hrant için mücadele etmeye devam edeceğini, Hrant'ın kanının yerde kalmayacağını söyledi

Kararı NTV’ye değerlendiren Şık’ın avukatı Atalay, “Gecikmiş de olsa, olması gereken bir karar olduğunu düşünüyorum. İnsanların bir kısmının da olsa özgürlüğüne kavuşmuş olmasını kısmı olarak olumlu görüyorum. Olan Ahmet Şık’ın bir yıllık ömrüne olmuş oldu. Ahmet Şık bundan sonra da yargılanmaya devam edecek. Keşke bütün yargılanmalar zorunlu olmadıkça herkesin özgürlüklerine saygı gösterilerek görülmeye devam etse. Sevindirici bir karar olarak görüyoruz” dedi.

Tutukluluğun çok zorunlu olduğunda uygulanacak bir yöntem olduğuna dikkat çeken Atalay, tahliye kararını, ifade özgürlüğü yönünden atılmış küçük bir adım olarak görmek gerektiğine dikkat çekti.

Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tahliye eden mahkeme hayetinden ilginç uyarı.

Duruşmayı takip eden gazetecilerden Akşam yazarı Tuğçe Tatari'nin iddiasına göre hakim Şık ve Şener'i 'kanal kanal gezmeyin' diye uyardı.

Tatari, Twitter'dan duyurduğu iddiayı üç ayrı avukattan teyit ettirdiğini söyledi. “Hakim 'tahliye olan arkadaşlar kanal kanal gezerse haklarında işlem başlatırım' uyarısında bulunmuş. Bilginize..” diyen Tatari, hakimin bu uyarıyı avukatlara açıkça yaptığını kaydetti.

Blognot: Nedim Şener evine girişinden önce yaptığı açıklamada T.Tatari'nin öne sürdüğü "kanal kanal gezmeyin" iddiasının doğru olmadığını söyledi.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..