Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '17

 
Kategori
Kitap
 

Oğuz ne demektir? Atam Oğuz Kağan kimdir?

Oğuz ne demektir? Atam Oğuz Kağan kimdir?
 

atam oğuz kağan kitap


OĞUZ NE DEMEKTİR?

OĞUZ’UN KELİME ANLAMI NEDİR?

“Bütün Orta Asya, Bağatur’un  (Atam Oğuz) hâkimiyetine giriyordu. Bütün ok atan milletler yani Uzlar onun hâkimiyetiyle tanışıyordu. Artık o bütün Uzların Kağanıydı. O artık OĞUZ  Han’dı. Bütün Orta Asya kavimleri artık ona Oğuz Han olarak tanıyordu. Ok atan milletlerin Han’ı. Ünü gittikçe bütün bozkırdaki otlaklara yayılıyordu.”

Oğuz kaynaktan da anlaşıldığı gibi uzları yani günümüzdeki söylemiyle oğuz haklarını, Türkmenleri, Kırgızları, Peçenekleri, Kazakları kısacası bütün Türk kavimlerini bir bayrak altında toplayan demektir.

Ayrıntılı bilgi için Atam Oğuz kitabını tavsiye edebilirim.

ATAM OĞUZ

Türklerin atası olarak kabul edilen Oğuz Kağan kimdir? Bu soruya onlarca yanıt verebiliriz. Geçmiş zamanlardan beri Oğuz Kağan hakkında birçok araştırma yapılmış, birçok tez ortaya konulmuştur. Bu araştırmalardan yola çıkarak, Oğuz Kağan’ın Zülkarneyn, Makedonların efsanevi kralı Büyük İskender, Saka Hükümdarı Alp Er Tunga, Hun İmparatoru Mete Han, II. Göktürk Devleti’nin Kurucusu Bilge Kağan olduğu iddia edilegelmiştir. Bu kişilerin her biri için de güçlü kanıtlar sıralanmıştır.

Peki ya gerçekte Oğuz Kağan kimdi?

Onu bu denli özel kılan, tarihe bu denli derinden işlemesini sağlayan özellikleri nelerdi?

Atam Oğuz, sizi Orta Asya’da, Türklerin kadim memleketinde efsanevi bir yolculuğa çıkarıyor ve Oğuz Kağan’ın izinde dört başı mamur bir maceranın içine sürüklüyor.

 
Toplam blog
: 10
: 3130
Kayıt tarihi
: 01.05.14
 
 

Şair, yazar, eğitmen... ..