Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '19

 
Kategori
Futbol
 

Ozan Kabak - Serdar Aziz - Vefa

Galatasaray'ın 18 yaşındaki genç futbolcusu Ozan KABAK 11 milyon eur bedelle Alman liginden Stutgarta satıldı.

3 ay önce metrobüs ile antremanlara gelen alt yapı oyuncusu Ozan mali durumlar,sakatlık ve cezalı oyuncuların fazlalığından dolayı kendisine verilen şansı iyi değendirdi ve önce profosyenel oldu ardından 3 ay gibi kısa sürede avrupa' da adından söz ettirip hayatının sözleşmesine imza attı.

Aslında genç Ozan, sözleşmesinde  7,5 milyon eur bedelle serbest kalır maddesine rağmen G.Saray 'dan ayrılmamış ve klübünden iyileştirme yapılması için adım beklemiştir. Beklenen adım gelmeyince ilgili alman kulübü ile anlaşarak 7.5 milyon eur değil 11 milyon eur karşılığında belkide birçok star oyuncunun bırakmadığı bedeli kazandırarak gitmiştir. G.Saray 'ın sadece bu bedel ile kalacakmı kazancı , tabiki Hayır, çünkü alt yapısından yetişen oyuncu olduğu için her transfer yaptığında yetiştirme bedeli almaya devam edecek. Takip edin bir hafta içinde Stutgart Ozan için 25-30 milyon eur bonservis rakamı belirler.

Şimdi bakıyorumda Ozan Kabak kardeşimizin transferine destek verenler kadar hersey paramı, 1-2 sonra döner gelirsin gibi boş sözlerde bulunan kesimde var.

Hersey para değil tabiki, Lakin öyle bir toplumdayız dünü çabuk unutup vefanın sadece semt olduğunu en acımasız şekilde hissettirebiliyoruz.

Son örnek Serdar AZİZ , daha bir ay öncesine kadar takımın vazgeçilmezi, kafası burnu kırıkta olsa sahaya çıkıp canını dişine takan Serdar Aziz.

Haftalar öncesinden sezon arası tatilini planladığı ülkeye gidip rahatsızlığı sebebi ile o akşamki maça çıkmadı diye hain  edilerek kapı önüne konmasına rağmen ,tatilini yarıda keserek istanbula gelmiş yanlış anlaşılmaktan dolayı özür dilemiş ancak buna rağmen takımdan kovulmuştur.

Serdar için uygulanan politikaya taraftar gruplarıda tepki göstermiş ve Serdar'ın af edilmesi için tavır göstermişlerdir. Ancak kulüp geri adım atmayarak menajerinden takım bulmalarını istemiş birde 4,5 milyon eur bonservis getirmesini şart koşmuşlar.

Sezon arası böyle bir bedele oyuncu satabilirsiniz belki ama , politikanız yanlış ise bu durum gibi 450 eur bile kazanamazsınız. Oyuncuda sorununu çözemeyince haklarını aramak için federasyona hatta Fifa'ya giderek alacaklarına karşı  bedelsiz ayrılır. Sonuç ne olur... Taraftarın sevdiği oyuncu bir anda yem edilir ve taraftarların önüne hain olarak sunulur.

Diyelim idareciler doğru yol izledi, yıllarca noel tatillerini ülkelerinde geçirmek için kırmızı kart gören,sakatlık bahenesi ile son hafta maçlarını oynamadan giden yabancılara neden aynı tavrı gösteremediniz.,çünkü onlara gücünüz yetmiyordu ve zarar gören her zaman idarecilerdi. Yerli oyuncuya ise anında bedel ödetiyorsunuz ve oyuncuları zorda bırakırken seyircileride kavga ortamına atıyorsunuz.

Ondan sonra Fair Play, haydiii başka kapıya...

Bu nedenle Ozan Kabak en doğru kararı vermiştir.

Bugün sırtınızı sıvazlayanlar yarın seni çok seven biz taraftarın önüne hain olarak koyarlar gözünün yaşınada bakan olmaz. 

Sabri Reislerin, Korkmaz kardeşlerin, Arda Turan'ların ve daha nice sayamadığımız isimler gibi sana kalan sadece vefasızlık olur. Tabiatımız bu...

Verdiğin doğru karardan dolayı Allah bahtını ve yolunu açık etsin.

 
Toplam blog
: 39
: 115
Kayıt tarihi
: 06.09.18
 
 

Gümrükleme hizmeti veren özel şirketin ith.müş.temsilciliğini yapıyorum, mesai dışında vaktimi ai..