Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

PROF.DR. İsa Kayacan Halk Kütüphanesi

İsa Kayacan deyince ilk aklımıza kitap, şiir, gazete, dergi ve Anadolu basını geliyor. Daha önce de bu köşede Şair, yazar, araştırmacı ve gazeteci İsa Kayacan’dan söz etmiştim. Yazdıklarım samimi ifadelerdi. Hiçte abartma yapmamıştım. İsa Kayacan’ı bir daha yazmaya gerek var mı? Anadolu’nun hangi kentinde ki gazete elinize alırsanız alın, aldığınız gazetede mutlaka o sayfalarda İsa Kayacan’ın bir yazısını, bir şirini okumanız mümkündür. Birkaç örnek..Yalnız bir gazetede veya bir dergide yazmıyor. Yukarıda da belirttiğim gibi Türkiye de ne kadar il varsa, ne kadar ilçe varsa hemen hemen bunların çoğunda yazıyor..Gazetelerden, :Anayurt Gazetesi, Belde Gazetesi, Olay Gazetesi, 24 Saat Gazetesi, Gündem, Sonsöz Gazetesi, Başkent ve Hür Anadolu Gazetesi (Ankara), Bartın, Devrek Postası, Gazetesi, Ege’den Fethiye Gazetesi, Aydın’dan Güzel Hisar, Yeni Söke ve Söke Ekspres Gazetesi, Şafak Gazetesi, Gaziantep’ten Zafer, Antalya’dan Hürses, Kilis’ten Kent Gazetesi, Mersin’ den Tercüman, Diyarbakır’dan Mücadele, Denizli’den Meydan, Keşan’dan Önder, Gölhisar’dan Pınar, Malkara’dan Saygın, Gazetesi, Erzurum’dan Sonsöz, Tekirdağ’dan İnan, Van Gölü, Ekspres, Borçka / Artvin’den 7 Mart Gazetesi, Burdur’dan Yenigün, İstanbul’dan dan Yeni Gün, yine Denizli’den Haber Gazetesi, Adana’dan Toros, Konya’dan Yeni Meram, Kızıltepe’den Yeşilova, Yozgat’tan İleri Gazetesi, Rize’den Zümrüt Gazetesi, yine Adana’dan İlk Haber gibi yayın organlarında yüzlerce yazısı yayımlanmıştır..

Dergilerden: Av Doğa Dergisi, Çağrı Dergisi, Güvercin Dergisi, Duygu Seli, Dikili Ekin, Sevgi Yolu, Defe, Yeni Defne Dergisi, Tarla, Gülpınar, Karınca, Istranca Rüzgârı, Beşparmak, Sarızeybek ve Pamuk Güneşi Dergileri, Size Dergisi, Kümbet, Tuna Boyu, Alkış Dergisi Gençlik Sanat, Türksoy, Yeni Size dergisi gibi. Tek bir kelime ile İsa KAYACAN, Türk basını coğrafyasında bir efsanedir. Onun gibi hiç birimiz yapamayız. İsa Kayacan olağanüstü çalışıyor.

Anadolu’nun fahri basın-yayın hemşerisidir. İsa Kayacan Aslen Burdurlu, Tefenni ilçesinin ECE köyündendir. ECE köyünün adını tüm Anadolu’ya taşımış bir Burdur sevdalısıdır. Kendisi her ne kadar Ankara’da olsa yüreği Burdurlular için çarpıyor. Kimi zaman rahmetli Afyonlu şair Osman Attila’ nın dediği gibi İsa Kayacan’da şöyle diyor: Herkes beni Ankara’da sanır, oysa Burdur’ da, Tefenni’de ve Ece ‘de bir taş düşse yüreğim parçalanır” diyor.

İsa Kayacan Türk edebiyatına verdiği hizmetlerden dolayı Azerbaycan Bakü’de bulunan Üniversitelerce iki ayrı “ fahri Doktora”, ve bir de Fahri “Profesörlük” unvanları verildi. Bunları alnının akı ile aldı. Ve bunların yanı sıra şiir, araştırma, .deneme, eleştiri, Öykü, , folklor, tiyatro, vb. gibi edebiyat çalışmalarından dolayı yüzlerce ödül aldı. Adı caddelere, sokaklara verildi. Yılın yazarı, yılın gazetecisi seçildi. Ama en önemlisi Prof. Dr. İsa Kayacan’ın çabaları, sanat ve kültür arkadaşlarının katkıları, Ecelilerin yardımlarıyla doğup büyüdüğü köyüne yani ECE Köyü’ne Prof. Dr. İsa Kayacan adını destanlaştıran, ebediyen yaşatacak olan bir kütüphaneye adı verildi. Bence bu İsa Kayacan’a verilen en büyük ödüldür.

Bu kütüphane geçen ay 01 Kasım 2008 Cumartesi günü saat14.00te bir bayram havası içinde hizmete girdi. Kütüphanenin açılışı görkemli törenlerle yapıldı.

Konu ile ilgili bilgileri Anadolu basınında yerel ve ulusal basında gururla izledik. Geçen gün sevgili kadim dostum, ağabeyim olarak tanımaktan onur duyduğum sevgili araştırmacı yazar Prof. Dr. İsa Kayacan’dan konu ile ilgili kısa ve özlü bir mektup aldım. Bu mektubu siz değerli okuyucularımla da burada paylaşmak istiyorum, aynen sizlere de sunuyorum:

<ı>Ankara: 17 Kasım 2008

<ı>Sayın Abdülkadir Güler,

<ı>Doğum yerim olan, Burdur ili Tefenni İlçesine bağlı ECE Köyü’ndeki “ Prof. Dr. İsa Kayacan Kütüphanesi” katkılarınızla 01 Kasım 2008- Cumartesi günü, saat 14.00’de, burdur Valisi Sayın İbrahim Özçimen, Burdur Belediye Başkanı Sayın Sabahattin Akkaya ve Tefenni Kaymakamı Eyüp Fırat tarafından 7 bin 635 kitap, dergi, ansiklopediyle hizmete açıldı.

<ı>Böylece, İsaKayacan’nın yurt içi ve Yurtdışındaki kuruluşlara bağışladığı kitap ve dergi sayısı 28 bin 895’e ulaşmış oldu.

<ı>Bana ulaştırma veya köye gönderme zahmetinde bulunduğunuz yayınlarınız., aşağıda belirtilen numaralarla, , kütüphane Demirbaş listesine kaydedilmiştir.

<ı>Süreli ve süresiz yayınlarınızdan aşağıdaki adrese göndermeye devam edeceğinizi ümit ediyor, teşekkürlerimle saygılarımı sunuyorum.

<ı>İsa KAYACAN

<ı>( imza)

<ı>ADRES:

<ı>-:

<ı>İsa Kayacan Kütüphanesi Ece Köyü

<ı>Tefenni – Burdur.

<ı>( Demirbaş Numaraları: 3884- 3939 ).

<ı>

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..