Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '18

 
Kategori
Spor Eğitimi
 

Squat

Squat
 

Tüm egzersizlerin kralı ve iyi niyetle anılırlar. Squat çömelme anlamına gelmektedir. Squat, kalçaları, glutes, quads ve hamstrings çalışan tam vücut fitness zımba ve çekirdeği sinsice güçlendirmek. Squat, dengeyi ve koordinasyonun yanı sıra kemik yoğunluğunu iyileştirmeye yardımcı olabilir. Artı olarak tamamen işlevseldir . Bu özensiz squatları atma ve hareket etmenin mükemmelleşmesine yardımcı olma zamanıdır.

Squat egzersiz amacı kilo verdirmek değildir. Squat faydaları arasında  beden kısmının alt tarafını çalıştırmasını ve sıklaştırılması sağlanır. Kalça ve baldırlardaki yağ oranlarınından ciddi derecede kurtulabilirsiniz. Genellikle squat yaparken zayıflama ön planda tutuluyor fakat en iyi zayıflama süreci kardiyodan geçmektedir.

* Yeni başlayanlar ekstra ağırlık olmadan çömelmeye başlamalıdır (yalnızca vücut ağırlığı!) Ve form tuttuğunuzda başlayabilirsiniz.

* Vücudunuz daha sıkıştıkça sabit kalmasına ve daha fazla kas grubuyla etkileşime girmesine izin veren biraz daha geniş bir duruş  sergilemelisiniz.

* Dizleri içeriye sarmamak için ayak parmaklarını 5 ile 20 derece arasında çevirin.

* Ağırlık dağılımı, gövdenin dik durmasına değil, tüm harekette dik durmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda topukların dışında kalçaları geriye ve aşağıya doğru tutmaya yardımcı olacaktır.

* Ağırlık eklendiğinde çok hızlı hareket etme yaralanma şansını artırabilir. O yüzden ağırlık eklemelerinde dikkatli olmalısınız.

Vücuda kas inşa eder;
Squat, tabii ki bacak kaslarınızı (kuadriseps'iniz, hamstring'lerinizi ve buzağılarınızı) oluşturmak için yardımcı olur, ancak aynı zamanda vücut genelinde kas yapımını teşvik eden bir anabolik ortam oluştururlar.

Aslında, düzgün bir şekilde yapıldığı zaman squat'lar öylesine yoğundur ki kas büyümesi için vazgeçilmez olan vücudunuzdaki testosteron ve insan büyüme hormonu salımını tetiklerler ve ayrıca vücudunuzun diğer bölgelerini de eğittiğinizde kas kütleninizi iyileştirmeye yardımcı olurlar.

Vücudunuzun gerçek yaşam aktivitelerini yerine getirmesine yardımcı olan egzersizlerdir; zira yalnızca spor ekipmanları parçalarını çalıştırmak yerine, avcı-toplayıcı günlerinden beri çömelmekte olduğundan sualtları en iyi fonksiyonel egzersizlerden biridir. Hem üst hem de alt vücut gücünüzü iyileştirmenize yardımcı olabilir.
 

 


 vucutgelistirmehareketleri.org/squat-nasil-yapilir-faydalari-nelerdir/
 vucutgelistirmehareketleri.org/squat/

 
Toplam blog
: 12
: 9322
Kayıt tarihi
: 12.01.14
 
 

Zayıflama ve spor delisi bir de BJK aşığı... ..