Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '16

 
Kategori
Spor
 

Türk Futbolu için çare: Çin

Türk Futbolu için çare: Çin
 

Son aylarda futbolseverlerin belki de ismini en çok duyduğu ülke oldu Çin. Avrupa'dan büyük takımların bile alamadığı isimler astronomik fiyatlar ile Orta Asya'nın yolunu tuttu ve tutmaya da devam edecek belli ki. Jackson Martinez, Ramires, Gervinho gibi isimlerin arkasının geleceği şimdiden görünüyor. 

Bunun ana sebebi Çin'de futbolda yaşanan devrim olduğu aşikar. 10, 20, 30 milyon euroluk takımların büyük şirketler tarafından alınması sonucu oluşan durum. Üzerinde durmak istediğim ise takımlarımızın Çin'e nasıl bakacak olmaları. 

Sağır sultanın bile Süper Lİg takımlarımızın maddi durumundan haberi var. Toplam borçları 3 Milyarı geçmiş durumda. Borcu olmayan takım sayısı sadece üç(Başakşehir, Gençlerbirliği, Akhisar). 

Bu durumda Çin belki de bizim için son şans durumunda olduğunu düşünmememiz için bir sebep yok. 

Avrupa'nın önemli takımlarına talip olan Çinliler, bizi de unutmadılar. Özellikle üç büyük takımın yıldız oyuncuları için kuyruktalar. Bunun büyük bir fırsat olduğunu düşünmekteyim. Hem mali durumu düzeltmek hem de takımı adeta yenilemek için bir imkanı doğmuş durumda. Burak Yılmaz'ın Renato Augusto ile takım arkadaşı olmasının sebebinin de bu olduğu düşüncesindeyim. Bu sadece Burak ile de kalmamalı. Özellikle Galatasaray'In Çin'e çok fazla ihtiyacı var. 

Wesley Sneijder'in satılma ihtimali çok yüksek görünüyor. Ancak serbest kalma maddesinin çok düşük olması Galatasaray'ın isteksiz olmasına neden oluyor. 

Sonuç olarak söylemek gerekirse Avrupa'nın yıllardır bize baktığı gözle biz de ilk defa birisine bakıyoruz. Orasını çok iyi değerlendirmenin doğru olacağı kanaatindeyim. Bu durumun birkaç yıl daha devam edeceğini de düşünürsek toparlanmamız için bir fırsat. 

 

 
Toplam blog
: 13
: 99
Kayıt tarihi
: 15.08.12
 
 

1992 yılında Erzincan'da doğdu. Süleyman Şah Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunudur..