Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Türk Telekom nereye koşuyor?

Türk Telekom nereye koşuyor?
 

Siyasilerimizin şu çok beğendiği özelleştirme hizmetleri konusunda Türk Telekom’un verdiği hizmetler şu an bizi yönetenlere ve insanlara ibret olmalı. Vaktiyle inanılmaz derecede kar ederken tabiri caizse üç paraya devredilen Türk Telekom artık Türk halkına medeni insan değil bedevi insan muamelesi yapıyor ve kalitesiz hizmete ağır fatura ödettiriyor.

Türk Telekom internet hizmeti konusunda her geçen yıl inanın 10 sene önceki yılları bize aratıyor, İzmir’de şehir merkezine 40 km olan kırsal alanlardaki yazlıkları düşünün ve orada yılın birkaç ayını geçirdiğimiz yazlık konutta internet hizmetinin nasıl kepaze durumda olduğunu size anlatamam. Türk Telekom’dan aldığınız internet hizmeti konusunda kırsal alanda bedevi insan gibi yaşamaya alışmanız gerekir. Şu anda telefon hizmetlerini bilmiyorum ama sık sık bozulması nedeniyle biz iptal ettirdik ve telefonsuz hat üzerinden internet hizmeti almak istedik.

Sürekli kesilen internet hattı, gelse bile anında giden hat, bir görsel dahi yollayamadığınız kaplumbağa hızındaki ara sıra gelen hatlarla parayı bizden alan ama hizmeti bize çok gören Türk Telekom acaba şu anda nereye koşuyor? İstediğiniz kadar arıza şikayeti bırakın sistem yetersiz olunca teknisyenler ne yapsın? Müşteri hizmetlerindeki görevliler ne yapsın, müdürler ne yapsın?

Para kazanılıyor ama alt yapı yenilenmiyorsa, paralar millete hizmet yerine patronlara gidiyorsa ne yapsın Türk halkı? Bu gidişe kim dur diyecek, eğer barış zamanında böyleysek savaş zamanında siz düşünün teknik hizmetleri! Galiba her zamanki gibi her şey Allah’a emanet diyeceğiz.

Türk Telekom özelleştikten sonra her ev telefonu abonelerine mecburi 20 TL sabit ücret koydu ve yine Türk Telekom’un devlete ödemesi gereken kurumlar vergisi yüzde 0/0 30 dan yüzde 0/0 20 ye düşürüldü, elde edilen karı siz düşünün artık.

Türk Telekom özelleştirilmeden önce son derece iyi yetişmiş müfettişlerin hepsi Türk Telekom’dan başka kurumlara yollanarak denetim ağı zayıflatıldı, bu Türk Telekom’dan başka kamu kurumlarına yollanan müfettişler içinde eşim de vardı. Sadece müfettişler değil birçok bölge müdürleri, kısım müdürleri ve konusunda uzman birçok kişi kamu kurumlarına dağıtıldı.

Bir zamanlar herkesin Türk Telekom’a girmek için can attığı kurum insanların gözünde itibarını kaybetti. Bence Türk Telekom’un tamamı tekrar devletin eline geçmeli ve şu özelleştirme fasıllarına bir son verilmelidir çünkü başka kurumlarda da yapılan özelleştirme sonucunda birkaç yıl çalıştıktan sonra işten çıkarılan işçilerin ailelerinin yaşadığı yürek yakan maddi facialara gözlerimle şahit olmuş bir insanım.

Türk Telekom’dan sadece ben şikayetçi değilim, google.com da araştırırsanız birçok şikayetlerle karşılaşacaksınız, Ben artık Türk Telekom’un denetlenmesini ve eski günlerine, eski hizmet anlayışına dönmesini diliyorum. Şayet eski günlerimizi arıyorsak özelleştirmelerin ne kadar olumlu olduğunu düşünmek gerekir, halka hizmet ile baştakilere hizmet farklı olduğu için ve büyüklerimiz genellikle kendi dertleriyle meşgul oldukları için belki bir yazan olur ve yazılanlar dikkate alınır diye bu yazıyı yazmış bulunmaktayım.

Bu yazıyı yazdığım sırada televizyonda Türk Telekom reklamları çıkıyor. Duyda inanma!! :)

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..