Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '18

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Türkiye'nin Sosyo-Ekonomik Problemlerine İlave Maddeler

Türkiye'nin Sosyo-Ekonomik Problemlerine İlave Maddeler
 

Milliyet Blog yazarı sayın Kadri Kanpak'ın, 21 Ocak 2012 tarihinde yazdığı blogda belirttiği maddelere, ben de katkı da bulunmak düşüncesiyle bazı maddeler ilave ederek bu blogu kaleme aldım ve  kendisinin bu konuda ki önerisine de aynen uymuş bulundum.

01- TC KANUNLARI KESİNLİKLE DEĞİŞTİRİLEMEZ OLACAK : Bir ülkede kanunların istenildiği zaman değiştirilmesi  "istikrarsızlığa " neden olmakta ve vatandaşların Devlete karşı olan güvenini zayıflatmaktadır. Ancak : ülkenin bütünlüğüne, ekonomisine, sağlığına, bağımsızlığına ve benzeri konulardaki konulara aykırı olduğu Yasama Organında OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLİRSE kANUN MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILABİLECEKTİR. 

02- SAĞLIKSIZ GIDALARI ÖNLEME VE İLAN ETME OFİSİ : Bu konu doğrudan halk sağlığını ilgilendirdiğinden Tarım Bakanlığından ayrı bir Bakanlık kurulması elzemdir.

03- KÖYLERE ULAŞIM VE KÖY İÇİ YOLLARIN DÜZENLENMESİ İLE İLGİLİ BİR OFİSİN  KURULMASI : Bu konu da köylerin kalkınması, tarım ürünlerinin nakliyesi, köylü vatandaşlarımızın hastanelere ulaşımı, köylerin de şehirdeki faaliyetlere katılımı bakımından büyük önem arz etmektedir. Özellikle Devlet Demiryollarının,  coğrafi durumun elverdiği ölçüde. köylere ulaşması ekonomiye büyük katkıda bulunacaktır.

04- KÖYLÜLERİN YAŞAM TARZI, SOSYAL SORUNLARI VE BARINMA DURUMLARI İLE İLGİLİ OFİS: . Köylülerimiz halen kerpiç evlerde, gayet iptidai şartlarda hayatlarını sürdürmektedirler. Gelenek ve teamüllerden ayrılmadan yeni bir yaşam biçimi yaratılabilir.

05- İMAR KISITLAMALARINI KONTROL EDEN ,DÜZENLEYEN YENİ BİR OFİSİN KURULMASI: İmar kısıtlamaları ve yasakları nedeniyle Anayasamızın bizlere tanıdığı  MÜLKİYET HAKKI daima elimizden alınmaktadır. Kamu yararına aykırı bir durum yoksa keyfi karar alınmamalıdır. İmar yasağı b DEVLET OFİSİ seviyesinde bir devlet kurumu tarafından ele alınmalıdır.

06- DİL ÖĞRENİMİ, TEKNOLOJİK BULUŞLAR VE DEVLET ADAMI YETİŞTİREN LİSELER VE ÜNİVERSİTELER OFİSİ: Eğitim Bakanlığı'nın uğraştığı bir çok konu vardır. Ama spesifik konular ayrı bir önem arz etmektedir. Ayrıca psikoloji, mantık ve felsefe konularında düşünmek ve kompozisyon yazmak konularında yeni bir müfredat programı ilave edilmelidir.

07- YARGI SİSTEMİNİN YENİDEN YAPILANMASI ; Mahkemelerde  " jüri "  yer verilmesi kararların daha ail olmasına yol açacaktır. Ayrıca hakimlerimizin incelediği dosya sayısı oldukça fazladır. HAKİMLER SEKRETARYASININ kurulması hakimlerimizin yükünü azaltacaktır. Hem de bu sekreteryalarda genç hakimler görev yaparak, daha fazla tecrübe edineceklerdir. Ayrıca Yüksek Mahkemelerin içtihatları internette ayrı bir web sitesinde yayınlanması avukatlar için büyük kolaylık olacaktır.

08- TOPLUMUN BİOLOJİK ÖZELLİKLERİNİ TAKİP ETME VE YÖNETME BAKANLIĞI: Doğumdan itibaren toplumun biyolojik özelliklein takibi her alanda ülkemize yararlı olacaktır. Bebeklerimizin kas yapısı, boy uzunlukları ve benzeri özelliklerinin tespiti ve takibi vatandaşlarımızı tanımak bakımından çok önemlidir.

09- ORMAN YANGINLARINI ÖNLEME OFİSİ : Orman yangınları yüzünden milli servet heba olmaktadır. . Bu konunun GÜVENLİK KUVVETLERİ kurmak yoluyla önlenebileceği bir gerçektir.

Ülkemize aydınlık yarınlar dileyerek yazıma nokta koymak isterim.

Saygılarımla,

İstanbul. 17 Eylül 2018

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..