Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye’nin restleri İran’ın kuru sıkı atışlarına benzemeye başladı

Türkiye’nin restleri İran’ın kuru sıkı atışlarına benzemeye başladı
 

Ya ben böyle şey görmedim. Eğer bu restler samimiyse bizi süper güçler yönetiyor. O ne öyle ya! Kimsenin ağzını açamadığı İsrail’in ağzını yırttıktan sonra şimdi de dünyanın iki süper gücü ABD ve Rusya’ya hem de aynı anda ikisine birden “Siz kimsiniz ulan!” diyoruz!

PYD ile ilgili politikasını açıkça ortaya koyduğu halde ABD elçisini dışişlerine çağırıp hesap soruyoruz. Ama sanırım biz bir konjonktürel avantajdan yararlanıyoruz. Mevcut durumları nedeniyle bize ihtiyaçları var ve bu yüzden bir şey diyemiyorlar. Biz de korktuklarını sanıyoruz. ABD ve Rusya her şeyi söylüyoruz ses çıkaramıyorlar ya diğer ülkelerin de bize bakışı değişiyor. Koca Almanya’nın başbakanı (dünyanın 3. Adamı) Merkel 4 ayda 7 defa geldi. Hem de koşa koşa. Mülteci mecburiyeti desek de bu işte havadan kazandığımız itibarın önemi var. Ve en ilginci AKP’liler Obama’yı da Putin’i de dize getirdiğimizi söylüyorlar.

Kemal Sunal filimi gibi… Hani adam Kemal Sunal’ı yakalayıp dövecek tam o anda polis geliyor sarılıp öpüyor ya… Putin maddi olarak, Obama da askeri olarak Türkiyesiz bir şey yapamaz.

Cumhurbaşkanını biliyoruz zaten… Başbakan da esip gürlemeye başladı… Yakında meclisin kapıcısı da konuşursa hiç şaşmayın! Bizim bu kadar gücümüz var mı ya! Düşürdüğümüz uçak etkili oldu bir kere. Dünyanın süper gücünün göstere göstere uçağını düşürüyorsun. Laf aramızda bu uçak düşürme işi bilinçli değil, oldu bir kaza. Ama düşürülme sonrası Türkiye’nin biraz da Yusuf Yusuf dik duruşu çok işe yaradı. Rusya da dünya da blöfümüzü yuttu. ABD ise eli mecbur, Türkiye’siz bir şey yapamaz. Adamlar Ankara’yı yol etti. Cin yöneticilerimiz bunu da iyi kullandı. Hem adamla kavgalısın, hem stratejik ortak hem de birlikte kara harekâtı yapacaksın. Dünyada dostumuz da kalmadı “Katar bize güç katar” Ancak güçlenirsek bizden çekinen herkes istese de istemese de bizimle dost olacak.

Gerçekten biz bu kadar güçlü müyüz ya, güç zekâdır, blöf yaptık yediler!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..