Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '17

 
Kategori
İnançlar
 

Vade doğruysa kazada ölenin evinde otururken de ölmesi gerekir

Vade doğruysa kazada ölenin evinde otururken de ölmesi gerekir
 

Kazada ölen diyelim o gün o araca binmedi. Binseydi ölecekti. Çünkü araç kaza yaptı ve herkes öldü. Bu kişinin o kazanın olduğu gün evinde otururken de ölmesi gerekir.

Ölünce mi vade oluyor? Ölünce kolay yani, her şeyi söylersin.

İnsanların kafası bu konuda çok karışık. Çoğu kimse vadem yettiğinde(Yani Allah’ın bana verdiği ömür bittiğinde)kaç yaşımda, hangi durumda, istersem yeni doğmuş olayım öleceğim diyor. Yani bir saniye bile geçemez, süre dolduğu anda öleceğiz.

Bunun anlamı vadem dolmadıysa ne olursa olsun ölmeyeceğim demek.

Bir insanın vadesi yettiyse sebep gerekmez, oturduğu yerde ölmesi gerekir.

Birincisi; insanlar niye genç yaşlarında değil de yaşlanınca ölüyorlar? (70-90 arası, herkesin vadesi aynı tarih mi?)

“Vadem dolmadıysa ne olursa olsun ölmeyeceğim” Ölünecek olaylarda ölünüyor ama. Uçak düşüyor bütün yolcular ölüyor. Hepsinin vadesi aynı anda mı doluyor? Madem vade, senin vaden dolmadı diye birisi kurtulsun.

Bütün bunlar bir yana, eğer denildiği gibi vade böyleyse sağlıklı yaşamanın hiçbir anlamı yok. Keza kendimize dikkat etmenin de.

Niye sağlıklı yaşayım ki, nasılsa vadem dolmadan ölmeyeceğim. Ölümümüz vadeye bağlıysa kendimize dikkat etmesek bile başımıza bir şey gelmemesi lazım.

E peki o zaman sağlıksız yaşayan niye ölüyor? Allah onlara ne zaman gün belirlediyse o zaman ölsün.

E şimdi ne tarafa çeksen o tarafa gidiyor ya, vade denilen tarih gerçekleşsin diye sağlıksız yaşıyormuş. Ya da yine vade gerçekleşsin diye kişi o gün kaza yapacak araca biniyormuş!

Vadeye teslim olduktan sonra ben hiçbir şeye dikkat etmem. Nasılsa vadem dolmadıysa ölmeyeceğim. Günde 3 paket sigara içerim. Vademe göre örneğin 80 yaşında öleceksem bu yaşa kadar hiçbir şey olmaz. Sen günde 3 paket sigara iç oluyor mu olmuyor mu görürüz!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..