Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '17

 
Kategori
Güncel
 

Barışsever diyoruz ama Hıristiyanlığın da IŞİD’i vardı, papaz efendi elinde gül ile gelmedi

Barışsever diyoruz ama Hıristiyanlığın da IŞİD’i vardı, papaz efendi elinde gül ile gelmedi
 

Hıristiyan dünyası şu anki İslam âlemine şaşkın gözlerle bakıyor ama tarihiyle yüzleştiğinde aynı dönemi kendisinin de yaşadığını görecek.

Sadece devir farkı… Hıristiyanlık önce geldi. Çalkantılı sürecini tamamladı. Sular duruldu. Şimdi meleklerin dini!

Bizler birkaç yüzyıl önce bile Notre Dame kilisesinde sırf dans etti diye öldürülen Çingene kızı Esmeralda’nın acıklı öyküsünü okumadık mı? 

“Müslümanlık nasıl bir din! Müslümanlar nasıl insanlar! ” gibi sesler duyuyorum… Doğru ya siz melektiniz, Hz. İsa çarmıha gerilmedi mi!

Burada anlaşılmayan(haklı olabileceğiniz) nokta Müslümanlığın çalkantılı dönemleri aydınlanma çağında geldi; yani farklı olabilirdi (İnsanlar bilim nedeniyle gerçeği görebilirler ve bu yanlışlara düşmezlerdi).

Doğrusu biz de anlamadık ve size hak vermiyor değiliz. Yalnız aydınlanma çağı aynı zamanda biraz inkâr çağı. Belki bu, Müslümanların dengesini bozdu.

Ama öte yandan Hıristiyanlıkta 1700’lü yıllarda bile şiddet vardı. Yani doğuşundan 1700 yıl sonra. Bu rakamı İslam’a ekle 2300’lere denk geliyor.

Dinin kendine özgü doğal bir süreci varsa Hıristiyanlığın geçtiği yoldan Müslümanlığın da geçmesi gerekiyor. Müslümanların da Rönesans’ı, Reform’u olacak. Demek ki daha zamanı var. Ve bu süreci değiştirmek elimizde olmayabilir. Konuya biraz da bu açıdan bakılması lazım.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..