Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '14

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus tedavisinde iç görü

Vajinismus tedavisinde iç görü
 

Vajinismus - dr ulusoy


TEDAVİ EDİLEMEYECEK HASTALIK YOKTUR;

İYİLEŞMEYE NİYETİ OLMAYAN HASTALAR VARDIR.

İBN-İ SİNA

...

Vajinismus ile çalışırken bazı vakalar gerçekten zorludur. Ama bu zorluk onların kişilik yapılarından ya da vajinismusu oluşturan etkenlerin zorluğundan kaynaklanmaz. Bunlar terapötik konulardır ve bir şekilde aşılır. Elinizdeki tüm teknik ile bilgi ile deneyim ile yaklaşmanıza rağmen beklenmedik sorunlarla karşılaşırsınız.

Aslında bütün terapilerde de durum çok farklı değildir. Adeta hasta sizi kavanozun ya da cam fanusun içinde dinlemektedir. Sesiniz ona asla ulaşmaz.

Seanslar, seansları kovalar, ilerleyemediğinizi görürsünüz. Geriye dönüp baktığınızda bir arpa boyu yol gidemediğinizi farkedersiniz. Hastaya tedavi olduğunda ya da olamadığında madalyonun her iki yüzünü anlatmaya çalışırsınız, yine de algılamaz.

İşe yaramayan nedir?

1- İç görü kazanamıyordur, içsel sağırlık söz konusudur,

2- Gerçekle birebir yüzleşmeye ve acıyı hissetmeye ihtiyacı vardır.

Bu durumdaki bir hasta yıllarını, maalesef eşinin bütün iyi niyet ve çabalarına karşı hep kaçış ile değerlendirir. Ne zamanki erkek bir başka kadına duygusal olarak bağlanır ve bu durum ortaya çıkar, işte o anda kadında ciddi bir sarsıntı gerçekleşir. Yıllardır yapamadığını sandığı şeyi eşi ile dener ve başarır. Ancak bundan sonrası biraz karanlıktır. Çünkü erkek yıpranmış ve artık eşi ile deneyim yaşasa bile yaşamı onunla devam ettirmeme kararını kesin olarak vermiştir. Boşanma, yeni bir duygusal ve cinsel yaşama doğru erkek yelken açar.

Bu durum gösteriyor ki bazı nadir durumlarda acılar da değişimi tetikliyor.
İbn-i Sina’nın yüzyıllar öncesinde vurgu yaptığı gibi “iyileşmeye niyeti olmayan hasta” lar ancak gerçek duygusal acı ile yüzleştiklerinde değişime uğrarlar.

 

22.11.2014 – Dr. Ulusoy, Kuşadası, 20.40

http://www.drulusoy.com. 

 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..