Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '16

 
Kategori
Yetenekler
 

Yılın başkanı seçilmek kolay değil. Cemal Akın, bunu başardı.

Yılın başkanı seçilmek kolay değil. Cemal Akın, bunu başardı.
 

Cemal Akın. Kendisine "Ebedi Başkan" deniliyor.


Ankara “Yön Engelsiz Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği”  tarafından engellilere verdiği destekten dolayı Yılın Belediye Başkanı seçilen  Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ödülünü aldı.

     3. Engelsiz Sanat Ödülleri kapsamında engellilere verdiği destekten dolayı Yılın Belediye Başkanı seçilen Belediye Başkanı Cemal Akın, Ankara Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende ödülünü aldı. Yön Sanat Atölyesi'nin düzenlediği 3. Engelsiz Sanat Ödül Töreni, Ankara Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene önceki TBMM Başkanlarından Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve çok sayıda davetli katıldı.

     Başkan Cemal Akın, Türkiye'de Engelsiz Sanat Ödülü alan üç belediye başkanından biri oldu. Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Cemal Akın “Emeği geçenlere ve ödülümü takdim eden Yön Sanat Atölyesi Başkanı Sayın Erdem Öksüz'e teşekkür ediyorum.” dedi. Başkan Cemal Akın, törende Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a tel kırma işlemeli tepsi hediye etti. Başkan Akın, ayrıca önceki dönem TBMM Başkanlarından Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan ile sohbet ederek Bartın Belediyesi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

     Konu ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Cemal Akın;  “Belediyesi olarak bizler karar mekanizmalarımızı engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için hayata geçirdiğimiz proje ve hizmetlerimizle üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Bartın Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl tamamladığımız UDEP projesi kapsamında şehrimize engelli asansörleri, görme engellilerimiz için yürüyüş kaldırımları ve engelli tuvaletleri yapılarak bu kardeşlerimizin yaşam alanları genişletilmiştir.” Dedi.

     Başkan devamla: “ Bartın Belediyesi tarafından ihale edilen yeni binaların projelendirilmesinde ulaşılabilirlik standartları gözetilmektedir.. Onlar için en iyi yaşam alanlarını oluşturma gayretini her zaman göstereceğiz. Unutmamalıyız ki, en büyük engel sevgisizliktir.” Dedi  ve ekleyerek: “Bu kardeşlerimize sevgimizi her zaman hissettirmeliyiz” dedi.

     Bartın’da olduğu kadar Ankara’da da tanınan Cemal Akın’a, “ebedi başkan” gözü şile bakılmaktadır. Kendisiyle röportaj isteğimi düşünmeden kabul ederek doğruca Ebu Derda Türbesinde beni kabul eden  Başkan Akın, Kur’anı ezbere bilen Hazreti Ebu’ya meftun. Önemli misafirlerini türbede kabul ediyor. Burası eskiden, salıncaklı piknik yeri olarak kullanılıyordu. Ne zaman ki Başkan buraya el attı, şehrin çehresi değişti.

BAŞKAN  CEMAL AKIN, ( sOLDA) ÖDÜLÜNÜ ALIRKEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..