Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

ABARTMAYA GEREK YOK MU?

ABARTMAYA GEREK YOK MU?
 

Murat BARUT


Generallerimiz açığa alındı… 3 Generalimiz, 3 Bakan tarafından görevlerinden uzaklaştırıldı hiç acımadan! Bir Sayın Başbakan, iki Sayın Bakan başarısız dediler çıktılar işin içinden. Asıl neden neydi? Biat etmediler, mahkemelerde hak aradılar ama unuttular hak aramanın doğru bir şey olmadığını… Demokrasilerde ve hukuk devletlerinde olur hak aramak, şimdi AKP nin iddia ettiği gibi ileri demokrasilerde olmamalı böyle şeyler. Kanun ve polis devletine gidiyoruz artık!

10 yılda suç oranlarının ortalama %100 den fazla arttığı bir ülkede İlgili Bakan başarılıdır, İmralı ile ulusal güvenlik meseleleri hakkında görüşmeler ve pazarlıklar yapan Bakan başarılıdır. Kandil – İmralı arasında mekik dokuyarak adeta terör örgütüne yalvar yakar politika izleyenler başarılıdır. Bebek katiline kendine tahsis edilmiş adada her türlü imkânı sağlayanlar başarılıdır. Bebek katili bugün terör örgütünü ve terör örgütünün TBMM deki siyasal uzantılarını açık seçik yönetmektedir. Yani ülke yönetiminde gayri resmi olarak söz sahibidir. Terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak, terör örgütünü ve terörü övmek suç olmaktan çıkarılmış olmalı ki (ben hala suç olduğunu biliyorum) bize bugün yaşadığımız bu iç yakan manzarayı seyrettirenler başarılıdır. Asker katili, bebek katili ÖNDERİMİZDİR diye avazı çıktığı kadar bağıran siyasilere ve destekçilerine her türlü toleransı demokrasi kılıfına uydurup sağlayan siyasi iktidar başarılıdır.

2002 yılında sıfırlanmış terörün 2010 yılına kadar zirveye çıkmasına seyirci kalan iktidar çok başarılı olmalı ki halk tarafından geçen 8 yıl içerisinde defalarca ödüllendirilmiştir. Eşkıya başını neredeyse affetmek üzere olanlar çok başarılı olmalılar ki meydanlarda çılgınca alkışlanmaktalar ve her defasında iltifatlara mazhar olmaktalar. Başarı artık böyle ölçülüyor haberiniz olsun!

Benim komutanım ne yapmış? Hantepe saldırısında gece çatışma bölgesine helikopterle gidemeyince koşarak karadan ulaşmış. Üstün cesaret ve Vatan sevgisi örneği sergilemiş. Ne bilsin komutanımız terörle mücadelenin yöntemlerinin değiştiğini. Şimdi daha iyi anlıyoruz ki meğer eşkıyanın attığı mermiye karşılık vermemesi gerekiyormuş. Çiçekle karşılamalıymış eşkıyayı!

Hadi canım sende… Hala muz cumhuriyeti değil bu ülke. Oynamayın aklımızla yeter!

Siz hangi askeri eğitim, bilgi, ilim, irfan, deneyiminizle karar veriyorsunuz komutanlarımızın başarı durumlarına. Bunun adı Şark Kurnazlığıdır! Yemezler…

Aslında ne oldu? YAŞ toplantılarının biraz öncesinde sözde ‘BALYOZ’ İddianamesi kapsamında onlarca muvazzaf subayımızı tutukladınız, daha sonra salıverdiniz. Dava devam ediyor diyerek bu 3 generalimizi YAŞ da terfi ettirmediniz. Her zaman olduğu gibi imzasız, ne olduğu ve kimin tarafından yazılıp çizildiği bilinmeyen belgelere dayandırdığınız bu dava çöktü! Terfi ettirmediğiniz komutanlarımız hak aramak için yargıya başvurdular. Yargı yürütmeyi durdurma kararı verdi ve bu komutanlarımız asaleten değilse bile vekâleten bir üst rütbedeki görevlerine atandılar. Balyoz iddianamesi sivil yargıda çöktüğü ve bu durumda askeri yargının da komutanlarımızın lehinde karar verme ihtimalinin yüksek olduğunu gördüğünüz için durum işinize gelmedi. Sizce bu komutanların harcanması gerekiyordu ve başka bir yol bulup komutanlarımızı BAŞARISIZ oldukları gerekçesiyle görevden aldınız. Burada paşalarımızı katılmadıkları toplantıları ve yazıp çizmedikleri belgeleri delil diye ortaya koyup yargılamaya kalkışmak ne kadar korkunç bir hukuk mantığı ise, bu olmadı o halde başka bir yol bulalım deyip BAŞARISIZLIK gerekçesiyle görevden alınmaları bir o kadar dehşet vericidir.

Şimdi iktidar mahkeme kararı istedikleri gibi çıkmazsa yasa değiştirmeye hazırlanıyor. Sayın Başbakan bu yönde tavrını koydu bile… Uyduracaklar işi çaresi yok…

Amaç Türkiye’yi dönüştürmekten başka bir şey değil. Bu dönüşüm rejimi değiştirmek üzeredir. Yasama ellerindedir, yargı ellerindedir, basın susturulmuştur, YÖK ve üniversiteler emirlerindedir, TSK sindirilmeye başlanmış ve suskunluğa gark olmuştur. Kim başını kaldıracak olsa bir anda her hangi devam eden bir davayla ilgili sanık yapılmaktadır. Bunun için kanun dışı dinlemeler, evinizde iş yerinizde bulunduğu iddia edilen bilgisayar CD leri, imzasız ve hukuk dışı üretilmiş belgeler vs. yeterlidir. Doğru ve hukuki olması gerekmez!

Türkiye’de bir süredir EKSEN kayması tatıştırılıyor… Bende diyorum ki siz bakmayın bu gündem yaratıcılarının suni tartışmalarına. Şimdi oturun da REJİM kaymasını tartışın !!!

Kalın sağlıcakla… Eğer kalabiliyorsanız! 29/11/2010 Murat BARUT

 
Toplam blog
: 13
: 491
Kayıt tarihi
: 19.09.10
 
 

Zonguldak doğumluyum, İlk orta ve lise eğitimimi Zonguldak ilinde tamamladıktan sonra yüksek öğretim..