Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

ABD Başkanı "Obama" neden geldi?

ABD Başkanı "Obama" neden geldi?
 

MEDENİYETE BAK


ABD BAŞKANI BİZİM ÜLKEMİZE NEDEN GELDİ DERSİNİZ?

Dünyanın süper güçlerinden birinin başkanı, bizim gibi kalkınmakta olan bir ülkeye neden geldi dersiniz?

Bizim kalkınmamızı istediği için mi kendi memleketine pazar yeri aradığı için mi?

Biz Türk halkı, kesin olarak bildiğimiz, denediğimiz ve de bire bir yaşadığımız İNANDIĞIMIZ bir olgu var ki o da "bize bizden başkası yar olmaz".

Bu bilgimizi bir tarafa koyarak düşünmek istiyorum şimdi. Süper bir gücün sahibi, kendine göre hiç bir şey olan bir gücün yanına neden gelir?

1- Güçsüzleri kendi elinin altına toplayarak, onların yararlanmayı beceremedikleri doğal zenginliklerini kullanmak.

2-Kendi memleketinde ürettikleri ve denemek zorunda oldukları her şeyi, sorunsuzca pazarlayabilmek için pazar yerlerini elinden geldiğince genişletmek.

3- Elinde teknolojisi geçmiş ne kadar sanayı makinası, silah varsa hepsini gözü kapalı alabilecek insanları yerinde ziraret edip başlarını okşayarak, başkalarına değil size veriyorum diyerek, zavallı kalplerini kazanmak.

"Elektirik parasını ödeyemeyen ve de tenceresine koyacak tarhanası olmayan garibe buz dolabı hediye etmek". Evine, dereden su taşıyarak yaşayan insanlara bulaşık makınası hediye eden zihniyetle aynı kafa yapısına sahip olan bu başkandan NE umuyorsunuz?

Emeklileri kan ağlıyan, bebeleri yoklukdan okula gidemiyen, gidenlerde tatil günlerinde ev ev dolşıp dilencilik yapmak durumunda olan, kadınlar veya erkeklerin büyük çoğunluğu okuma yazma bilmeyen bir ANKARA var.

Bu durumun farkında olamayan, kendilerine söylense bile "hadi canım" diyerek inanmayanların idaresinden ne beklenir.

Onların sofrası dolu, akrabalarının da dolu, eş ve dostlarının da dolu. Sofrası türlü yiyecekle dolu olan bir insanın "pasta yiyin" demesi, gayette normal değil mi?

Neden şaşırıyorsunuz?

Yapmanız gereken tek bir şey var ki o da; Başınızı okşayan her el babanızın ve annenizin şefkatlı eli olmadığını biliniz ve ona göre tedbirinizi alınız. Size uzanan eli tutmadan önce çok düşünmek gerekir bu devirde.

ABD Başkanı Orta Doğu ülkeleri içinde tabiki bize gelmeliydi. Çünkü; Müslüman devletler içinde en kendine yakın düşünen bizim siyasetcilerimiz de ondan. Öteki müslüman devletleri kafaya almak için tabiki bizi kullanması gerekir.

Bu başkanın memleketimize gelmesi bize payemidir, öyle mi düşünüyorsunuz.

Unutmayınki, kaşıkla veren daima kepçeyle almıştır. TEDBİRLİ OLMAK, DÜŞÜNEREK HAREKET ETMEK GEREKİR.

Gelsin, gelsinde kendimizi sömürtmeyelim.

Köprüleri dikkatli inşa edelim. Zira ne köprüler az bir yağmurla yerle bir olmuştur değil mi?

 
Toplam blog
: 56
: 661
Kayıt tarihi
: 24.02.08
 
 

Emekli, 19 mayıs ..