Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '08

 
Kategori
Dünya
 

ABD'nin eli kanlı oğlu İsrail elini Filistin'den çek!!!

ABD'nin eli kanlı oğlu İsrail elini Filistin'den çek!!!
 

İsrail 15 mayıs 1945 yılında kurulmuş ve ardından başlayan Arap-İsrail savaşları sonrasında Birleşmiş milletler 29 Kasım 1947 yılında Filistin'in paylaştırılmasına karar vermiştir. %50'si Yahudilere, %50'si ise Filistinlilere verilmiştir.

Harita günümüzde oldukça değişmiş, Filistin Batı Şeria ve Gazze olmak üzere birbirinden kopuk iki toprak parçası haline gelmiştir.

Filistin halkı o günlerden başlayarak günümüze kadar İsrail'in saldırılarına maruz kalmış, Dünya ise bir halkın katledilişini seyre başlamıştır.

ABD, İSRAİL VE 40 VETO

İsrail'e bu saldırılar için ehliyet veren her zaman ABD olmuştur. Yapılan yeni saldırıda da ABD yalnızca İsrail'i kınadığını belirtmiş ve bu durum İsrail basını dahil olmak üzere tüm Dünyada şaşkınlık uyandırırken, İsrail hükümetinin derin bir nefes almasına sebep olmuştur.

Gazze'ye yönelik İsrail kıyımını görüşmek üzere bir araya gelen Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik konseyi ise İsrail'i askeri operasyonlara son vermeye çağırdı. Güvenlik Konseyi'nin sadece tavsiye kararı almasının nedeni ise "yaptırım" seçeneklerinin ABD vetosuna takılması oldu. ABD'nin BM temsilcisi Zalmay Halilzad ise yaptığı açıklamada Tel Aviv yönetimini savunmaya devam etti. Halilzad, ölen siviller için üzgün olduğunu belirtirken İsrail'in kendisini savunmaya hakkı olduğunu savundu. ABD 1972'den bu yana 40. İsrail karşıtı kararı engellemiş oldu.

FİLİSTİN

Son belirtilen durumda Filistin’de 300’e yakın ölü 1500’e yakın yaralı var. Gazze harabeye dönmüş durumda.

Yıllardır İsrail ambargolarına maruz kalmış, fakirleştirilmiş aç bırakılmış Filistin halkı, ölümle burun buruna yaşamaya da mahkum bırakılmış, ağıtlar alışıldık sesler olmuştur.

Filistin’de son saldırılardan önce yoksulluk %70 işsizlik %40 olarak belirtilmiştir. Halk tüm yok edilme çabalarına rağmen direnmeye devam etmekte ancak mevcut nesnelliğin ötesine geçememektedir.

Saldırıları değerlendiren Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas'ın İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldıracağını öngörerek hareket etmesi gerektiğini söyledi. Abbas, "onlarla konuştuk ve ateşkesi sona erdirmemelerini söyledik. Ateşkese devam etmelerini istedik. Böylece saldırılardan kaçınabilirdik" dedi. Abbas, Hamas'a, daha fazla kan dökülmemesi için İsrail'le ateşkes anlaşmasını yenilemesi çağrısında bulundu. Hamas aynı zamanda birçok ülkenin de eleştiri bombardımanına tutuldu. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ise İsrail saldırılarına koşulsuz olarak karşı çıkılmasını istedi. FHKC, Gazze saldırılarına misilleme olarak gün içinde İsrail hedeflerine füze saldırısında bulundu.

SON..

Orada ben olsaydım diye düşünmeden edemedim günlerdir. Orada ölen, orada her şeyini kaybeden, orada aç kalan ben olsaydım. Biz olsaydık orada tüm bunları yaşayan...

Bir halk katlediliyor. Seyirci mi kalmalıyız, zaten biz ne yapabiliriz ki? Evet bugün biz sesimizi yükseltsek birer birer, İsrail’de, ABD’de elini kolunu sallayarak halkları katletmeye devam edecekler. Yazalım, konuşalım, haykıralım birlikte olalım.

Yılbaşına 2 gün kala nerede eğlensek, ne yapsak organizasyonlarımıza ara verip hiç olmazsa düşünelim. İşgalci, siyonist, katil İsrail'in Filistin de yaptığı katliamı düşünelim.

Emperyalizmin eli Filistin’de, Irak’ta;

Peki yarın?

Bugünümüze sahip çıkalım, yarınlarımızı kurtaralım.

Ey insanlık uyanalım!

 
Toplam blog
: 4
: 557
Kayıt tarihi
: 16.12.08
 
 

İstanbul Üniversitesi Ekonometri bölümü mezunuyum. İktisat üzerine akademik çalışmalar yapıyorum ayn..