Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

ABD nin oyunu, PKK ve barış

ABD nin oyunu, PKK ve barış
 

Milliyet 19,10,2009


Eskiden köylünün malı davarı çalınınca mal sahibi hem dayak yer, hemde ağanın aracılığı ile jandarmadan kurtulurdu. Ağa memnun vatandaş memnun. Allah ağaya zeval vermesindi. Ağa olmasa jandarmayı nasıl inandırırdı. Çalınan keçisini unutup bir keçi de ağaya hediye ederdi. Bir türlü de hırsızlar bulunamazdı. Zira hırsızlar ağanın adamları idi.

Şimdi büyük ağa ABD nin yaptığına bakalım.;

Viatnam'da demokrasi getireceğim diye katliam yaptı. Afganistan'da cinayetlerine devam ediyor. Irak'ta batak ta bataktan çıkmak için ise bir kahyaya ihtiyaç vardı. Öyle bir kahya bulmalı ki kendini ağa sanmalı. Kuzey Irak'ın sünni- siişi-arap-kürt katliamında kahya olarak ağa adına hareket etmeli. BOP projesi gereği İsrail'in işlevini üstlenecek Kürdistan devleti kurulacak. sonra. Orta doğuyu böl parçala yönet politikası ile yönetecek.

Kahya ne olacak dersiniz? Ağanın sofrasından artan tavuğun derisi ve gerisi ile idare edecek. Ilımlı islam yönetimi ilede bu dünyada rahat edemeyen topluma öbür dünyada huri kızları vaadiyle yollanacak. Çok mu komik.?

Peki bu kürt açılımını demokrasi yutturmacası ile bize dayatan iktidar ve yandaşları. Haymana kürtlerine, İzmir'de, İstanbul'da her apartmanın birkaç dairesinde yaşayan kürtleri ne yapacaklar. Yıllardır kominizm öcüsü ile uyuttukları toplum bağışıklık kazanmış olmalı ki başka uyuşturucuya başvuruluyor. Kendi saltanatları için Siyasi partiler kanunu nu Seçim kanununu, dokunulmazlıkları (evrakta sahtecilik, dolandırıcılık v.s.vs) kaldırmayan zihniyetin demokrasi isteyebileceğine inananlar olsa olsa saftır. Saf değilse midesinden bağımlı yandaştır.

Bu yandaşlar bir zamanlar demokrasi den söz edilse türban sorununu ortaya atar ve demokrasi savunucu olduklarını söylerlerdi. Şimdi ise Kürt açılımı yutturmacasını demokrasi yandaşlığı olarak savunmaya başladı. Güney doğuda ağaların köyeleri, beşbin, onbin, ellibin dönüm arazisi varken toprak reformunu ağzına alamayanlar hangi demokrasiden söz ediyorlar. Kargalar güler....

Demokrasi isteyenler önce kendi evlerinin önünü temizlesinler. Bu işin sonu Kürt- Türk savaşına dönecek, Alevi-sünni çatışmasına gidecek. Bu toplumun öncelikle aşa işe ihtiyacı var. Kriz toplumun belini kırmışken hedef şaşırıp demokrasi havarisi kesilmenin alemi yok. Aşı, işi olan kimse birbiri ile kavga etmez. Bu ülkede ırkı, dili, dini ne olursa olsun hepsi de birlikte yaşamaktan mutlu. Birilerini keyfi için birliğimizi bozmaya çalışanlar akan kanın için de boğulurlar. Yazıktır, günahtır. Emparyalist güçlerin beslediği bir teröristin dedikleri demokrasi diye yutturulmasın.

Eyyyyyyy akil adamlar krizden ne haber, vatandaşın aşı işi için ne yapılmalı? Dilinizi mi yuttunuz. Her hafta bir gündem değişirken birtürlü ekonomiye gelmeyen sıra nezaman gelecek. Kapanan işyerleri nasıl açılır, işinden olan işsizlere nasıl iş bulunur?

Artık yeter atılan her taşın ardından koşmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz. Gündemi birazda siz belirlemeye çalışsanız nasıl olur?

Bütce açıklarının kapatılması için varlık vergisi konsa nasıl olur?

Bu ülkede demokrasi savunuculuğu yapanların sorunu yok. Çocukları için özel okullar var. Özel hastaneler emirlerinde. Kira dertleri yok zira evleri kendilerinin. Gelirin adeletli dağılımı olsun dersek kominist oluruz. Millet vekilerini halk seçsin parti başkanları atamasın dersek parti suçu işler üyelikten atılırız.

Bu ülkede Türk askerine silah çeken düşmanımız. Tüm halklar dostumuzdur. Tetik çekenin ırkı dili.dini beni ilgilendirmez, onlar teröristtir.......

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..