Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '09

 
Kategori
Yılbaşı
 

Aç kulaklarını yeni yıl!

Aç kulaklarını yeni yıl!
 

"RESİM:ALINTI"


AÇ KULAKLARINI YENİ YIL


Yeni yılın sağlık, huzur, başarı, mutluluk getirmesini diledik birbirimize…


Sevdiklerimiz hep yanı başında olsun dedik…


Barış istedik…


Savaşlara son dedik…


Yaşanası bir dünyaydı arzumuz…


En güzelini yaşamaktı amacımız…


Ama olmadı işte…


Daha yeni yılın ilk günü yedi gepegenç fidanın solduğu haberi yankılandı ekranlardan… Başarı istemişlerdi… Mutluluk istemişlerdi… Sevmek ve sevilmek her insan gibi… İdealleri vardı olabildiğince… İçlerinden biri o gün açmıştı dünyaya gözlerini ve o gün kapatmıştı işte.Geride kalan gözleri yaşlı anneler, babalar, kardeşler…Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak… Kader mi ihmal mi? Hala tartışılıyor… Hayatlarının baharlarında hayata veda eden yedi genç ciğerlerimizi dağladı hepimizin. Nasıl dağlamaz ki… Anayız, babayız, kardeşiz… İçlerinden biri bizim evladımız, kanımız olabilirdi. Şimdi başımıza gelmediği için mutlu muyuz? Cevap evet şüphesiz. Ama buruk bir mutluluk .Yüreklerimiz kan ağlıyor yedi gepegenç evladımız için. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.


Ya İsrail’in Gazze’ye yaptıkları. İnsan olan nasıl yapar insan kardeşine böyle bir şeyi? Masum halktan ne ister? Hayata gözlerini yuman masum insanların sayısı beş yüze yükseldi... Kadınlar, çocuklar, bebekler… Tanrım bu nasıl bir kıyım, nasıl bir vahşet…Cehennem gibi her yan… Alev alev… Kan revan… Barış dolu bir dünya dilerken bu savaş da nereden çıktı… İnsanın insana ettiği neden? Kimseler neden dur demiyor? Nasıl seyirci kalıyorlar? Yazık çok yazık… Ruhları şad, mekanları cennet olsun.


Yeni yeni umutların süslediği yeni bir yıla böyle mi girmeliydik kalbimiz kan ağlaya ağlaya mı? Dakika bir gol bir misali… Daha yeni yılın ilk beş gününde olanlara bakın… Zaman ilerledikçe bizleri neler bekliyor acaba…Kulaklarımız neleri işitecek? Gözlerimiz neleri görecek? Sesimiz nasıl isyan edecek? Edecek de sesimiz duyulacak mı? .


Dilerim bu haberlerle son bulur acılar… Ve umutlara tutunuruz sımsıcak… Yeni doğan günle birlikte duyarız ki savaş bitmiş… Her yanda mutluluk… İşte o zaman kürek oluruz… Yelken oluruz… Ve kimseler tutamaz bizi… Atarız kendimizi denize…


Daha yolun başındayız 2009… Senden istediklerimiz olmaz şeyler değil… Duy bizi… Sağlık, huzur, başarı, mutluluk getir torbanda bizlere… Senden sonra gelecek yıllara da söyle sevdiklerimiz hep yanı başımızda olsun… Barış olsun en çok da. Savaşlara dur densin. Güzel günlerimiz olsun. Ölüm, hastalık, kazalar, belalar bizlerden uzak dursun. Biz dünyayı çok seviyoruz. Ne olur yaşanası günlerimiz olsun güzel bir dünyada. Bak hayat ne güzel. Kuşlar, böcekler ne güzel… Ağaçlar yeşil… Gök mavi, deniz mavi… Dağ, taş, kaya özgürlük şarkıları söylüyor… İnsanlar kardeş ta Hava’dan ve Adem’den bu yana. Menfaatler yüzünden insanlar ölmesin artık… Bu dünya hepimize yeter. Nedir paylaşılamayan. Yüce Rab her şeyi bizler için yoktan var etmedi mi? Kıymetini bilip doyasıya tadını çıkarmak varken bu kavga niye? Kim ne almış giderken yanına…. Unutmamak lazım! Bir metre kefense giderken götürülen bu kazanma hırsı neden?


Aç kulaklarını yeni yıl… Duy sesimizi… Sağlık, huzur, başarı, mutluluk… Sevdiklerimiz… Barış… Yaşanası bir dünya... En güzelini yaşamak akıp giden günlerin… Ölüm, hastalık, kaza, bela yok baştan anlaştık…


Biz istersek tüm güzellikleri yakalayabiliriz…


İstersek tüm kötülükleri siler, güzellikleri yazabiliriz birer birer…


Keşkeler olmaz bizler isterse…


Güzel bir dünya için… Kaliteli bir yaşam için… Hepimiz için…

(05.01.2008)

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..