Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '08

 
Kategori
Dünya
 

Acaba seçilebilecek mi?

Acaba seçilebilecek mi?
 

Yandaki ufaklığı görüyormusunuz!.. Bu ufaklık; bu yıl içinde, dünyanın geleceği hakkında karar verme yetkisine sahip olabilecek birisi(!)

Kimmi:
Barack Hussein OBAMA, Amerika Demokratların Başkan adayı. Seçilme ihtimali hayli yüksek!..

Bu ufaklık, büyümüş ve Hillary CLİNTON gibi bir devi(!) Başkanlık adaylığı yarışında geride bırakarak, Demokrat Partinin Başkan adayı olmayı başarmış.

Bu Obama; Kenya asıllı bir müslüman baba ile beyaz bir Amerikalı anneden 4/8/1961 tarihinde olmuş!.. Gerçi isminin içindeki Hussein'den(Hüseyin'den) utanıyormuş! varsın utansın!..

İsminden utanacağına, ABD nin yaptıklarından utansa daha iyi olmaz mı? Bu gün dünyanın bu hale gelmesinden hangi ülkeler sorumlu? Bunların en başında ABD gelmiyor mu? Petrol krizinden, küresel ısınmadan, Irak'ta ölen 1.000.000 dan fazla müslümanın ölümünden, dünyanın değişik yerlerindeki tabi afetlerden, yapılan askeri ihtilallerden, gelir dağılımındaki adeletsizliklerden, dünyadaki doğal hayatın yavaş yavaş yok olmasından, ABD sorumlu değil mi? Utanma duygularını öncelikle bu konulara harcasa, bence daha iyi olur.

04/11/2008 tarihinde ABD de yapılacak seçimlerde büyük ihtimalle ABD başkanı seçilecek olan OBAMA, dünya geleceği için ne yapabilir? Bence hiç! o da önündekilerden ne gördüyse onu yapacaktır.

Dünyada; ABD li şirketlerin öncelikleri bir kenara bırakılıp, insanlığın geleceği öne çıkartılırsa, o zaman dünya için bir şeyler yapmak mümkün olur. Şu Irak savaşının, dünyaya neye mal olduğu göz önünde. Petrol fiyatlarının 5 misli artması, gelişmekte olan ülke ekonomilerine en büyük darbeyi vurdu.

Gelişmekte olan ülke halkları, bir gün Amerikan çıkarlarına karşı durup, meydan okursa, ABD emperyalizmi bu karşı duruşun karşısında durabilir mi? Hiç sanmıyorum!..

Netice olarak, Obama da gelse, ABD'nin dış politikasında bir değişiklik olacağını zannetmiyordum. Yine Amerikan şirketlerin çıkarları için önüne gelen, az gelişmiş dünya devletlerine saldırı, tabi zenginliklerini yağmalama, işte tipik ABD politikası!..

Bu vesile ile ülkemizdeki Amerikancılara, selamlar...

Durmak yok!.. ABD'yi savunmaya(!) küçük Amerika olmaya devam...
 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..