Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '07

 
Kategori
Mizah
 

Acayiplik hem yolcuda hem yolculukta

Acayiplik hem yolcuda hem yolculukta
 

Dolmuşa bindin. Dolmuşa son binen sendin. Ve sonra dolmuştan en son inecek olan da sendin. Bir önde vatandaş, dişi, dişiliği önde.Sen ve iki kişi şoförün arkasındaki üçlüdesiniz. Yanındaki yaşlı bir kadın, telaşlı, sürekli ineceği yeri gözlemekte. Diğeri gençten, saçları dik dik, belli hayata da dik.
Acayiplik yolculukta mı? Sizin arka sıranızda oturan dörtlü dört köşe mi? Geçelim. Çünkü yüzlere dikkat edilmedi. İki erkek iki kadın oldukları tespit edildi. Ücret şoföre elden ele ulaştırılırken, el temaslarında tanımlandı zariflik ve yanında kabalık. Herkes parasını verdi, üstünü aldı. Sen kırmızı ışık öncesi paranı verdin ve yeşil yandıktan sonra da bekledin üstünü paranın.

Acayip bi şey para vermek ve almak.

Yanında oturan yaşlı kadın müdahil oldu, paranızın üstü!? Paranın üstü gelmedi, bir kırmızı, bir yeşil, dur ve kalk, bekle sarı sarı. Dolmuştan eski yolcular indi, yepyeni yolcular dolmuşa bindi, ı-ıh, paranın üstü yine de gelmedi. Şoföre baktın, ense ense, para sayıyordu, bir bir. İçinden senin paranın üstü çıkacak mı ?

Acayip bir duygu paranın üstünü istemek.

Seni şoför unuttu. Seni para üstü olarak unuttu şoför. Sen varsın, ama sen para üstü alacak bir yolcu olarak yoksun. Senin para üstü başka yolcuya gitmiş olmasın! Bir sonraki kırmızıda iste paranın üstünü, sürekli sarıda yeşillerin yanmasını bekleme. Bak yolculuk bitti bitecek, haydi davran!

Acayip durup beklemek paranın gelmesini.

Anlaşıldı, paranın üstünü sen şoföre bağışladın. Hem şoför yaşlı başlı bir adam. Kesinlikle paraya muhtaç, çok paraya. Sen nasılsa az parayla idare etmesini bilensin. Say ki dilenciye verdin paranın üstünü. Ama şoför dilenci değil ki! Bindiğin gibi indin. Hayır, bindiğinden farklı indin. Bir gazete alıp okumalı, evet unutmalı paranın üstünü.

Acayip tatlı unutup gitmek.

“İnsan için, gerçeği adına, parayı vermek kolay, verdiği parayı istemek zor. Hakkı olsa bile seslendirmek bir kısım alacağı ürkütücü düşünen insan için. Onun için bırak insanın verdiği nakit verdiklerinde kalsın.”

Dolmuşlar ne kadar çabuk

Doluyor ve boşalıyor

Gözlerim yetişemiyor

Kırmızıda binenlere ve

Yeşilde inenlere

Sarıları sormayın

Akamıyorum iç trafiğimde.

Tıkanmışlık kornalarda

Tükürük tükürük

Öeeeee!..

 
Toplam blog
: 650
: 412
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İzmir.  Aşk ve Şiir. Müzik. Kitap. Varlık ve Sözcükler ve .... ..