Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '14

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Acı biber reçeli

Acı biber reçeli
 

internetten


Şeker ve acı biber ikilisinin oluşturduğu bir tür sos. Özellikle uzak doğu mutfağının en lezzetli soslarından biri. Izgara'da pişen et, köfte, tavuk tadına tat katıyor. Makarna, her tür salata'da,pirinç ve bulgur pilavına çok yakışıyor. İşte tarifi.

Malzemeler

15 adet kırmızı biber

20 adet acı kırmızı biber (sivri)

3 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın. Robottan geçirin(püre haline gelmesin) şekeri ilave edin kaynatmaya başlayın (15 dakika harlı ateşte) daha sonra kısık ateşte reçel kıvamına gelmeye yakın limon suyunu ilave edin biraz daha kaynatın. Reçeliniz hazır.

Afiyet olsun. Sevgiyle kalın

 
Toplam blog
: 77
: 789
Kayıt tarihi
: 03.12.12
 
 

Bir kadın, bir anne, kırk yıllık eş... Resim yapmak, yazı ve şiir yazmak, her gün yeni şeyler..