- Kategori
- Dünya Mutfakları
Acı biber reçeli
internetten
Şeker ve acı biber ikilisinin oluşturduğu bir tür sos. Özellikle uzak doğu mutfağının en lezzetli soslarından biri. Izgara'da pişen et, köfte, tavuk tadına tat katıyor. Makarna, her tür salata'da,pirinç ve bulgur pilavına çok yakışıyor. İşte tarifi.
Malzemeler
15 adet kırmızı biber
20 adet acı kırmızı biber (sivri)
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın. Robottan geçirin(püre haline gelmesin) şekeri ilave edin kaynatmaya başlayın (15 dakika harlı ateşte) daha sonra kısık ateşte reçel kıvamına gelmeye yakın limon suyunu ilave edin biraz daha kaynatın. Reçeliniz hazır.
Afiyet olsun. Sevgiyle kalın