Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Acılı bir Kadir gecesi

Acılı bir Kadir gecesi
 

Kadir gecesi, Kur'an'daki ifadesiyle bin aydan daha hayırlı bir gece... Bunun anlamı şu. Samimi bir şekilde iyi niyetle Kadir gecesinde tevbe edip kendine çeki düzen veren, yaptığı yanlışlardan ve kötülüklerden pişmanlık duyan, onları bir daha yapmamaya söz veren kimse, Allah'ın af ve mağfiretini kazanabilirse, 83 yıllık bir süreyi günahsız geçirmiş gibi olur.

İnsan ömrünün ortalaması bundan daha düşük bilirsiniz. Ayrıca büluğ çağına kadar çocuklar günahlarından sorumsuzdur. Bu durumda bir gecenin şerefiyle bir ömrü kolayca ve rahatça kurtarmak gibi bir imkân verilmektedir insanlara bu gece...

Bunu bir piyangoya benzetirsek, öncelikle bunun için bilet satın alınması veya kuponun yatırılması lazım. Yoksa havadan büyük ikramiye kimseye verilmiyor biliyorsunuz.

İşte böylesine kutsal bir anlamı olan bir geceyi kutlayacağız bugün...

Manevi değerlerin yaşanabilmesi, insanın kendini böyle bir duyguya kaptırabilmesi için, maddi acılarının mümkün olduğunca az olması lazım. Aslında manevi duyguların maddi acıları unutturmaya büyük faydası vardır. Ancak biz insanlar, yine de yüreğimizde ateş yanarken, kendimizi bundan zor soyutlarız.

Sanki bu mübarek günün hazzını yaşamayalım, bu manevi ziyafetten istifade etmeyelim, kendimizi bu duygu seline kaptırmayalım diye, hainler canımızdan can aldılar.

23 yıldır mücadele ettiğimiz PKK teröründe bugüne kadar bir olayda verdiğimiz şehit sayısı bakımından en kötü günü yaşıyoruz. Dün akşam saatlerinde Şırnak’ta 13 askerimiz, teröristlerce şehit edildi.

Kadir gecesi anaların bağrı yandı.

Bu insanlık dışı olayı yapanların, gerçekten insanlıkla bir bağı olabileceğini düşünemediğimden dolayı, onlar için hakaret niteliği taşıyan özel bir kelime bulmaya çalışmayacağım. Çünkü onlar bunu anlayacak, bundan üzüntü duyacak, bu vesileyle azıcık düşünecek kapasitede olsalar, zaten böyle bir vahşete bulaşmazlardı.

Bu acının nasıl dindirileceği konusunda söyleyebileceğim bir şey de yok ne yazık ki... Yavrusuz kalan anne babaların, babasız kalan öksüzlerin, kardeşini, akrabasını kaybeden insanların sabrını ancak Rabbimin vermesini niyaz ediyorum.

*****

Yüreğimiz yandı (Posta)

Şırnak’ta hain saldırı (Zaman)

13 şehit (Bugün)

Şırnak’ta 13 şehit (Cumhuriyet)

Hain pusu (Milliyet)

Birliğe saldırı (Radikal)

Şırnak’ta hain pusu (Sabah)

En alçak pusu (Star)

Bayram öncesi hain pusu (Yeni Şafak)

Hain pusu 13 şehit (Vatan)

13 asker şehit (Türkiye)

Hainler (Takvim)

Allah belanızı versin (Tercüman)

Yüreğimiz yanıyor (Akşam)

Yeter artık (Güneş)

Sınır aşılır, bu hesap sorulur (Hürriyet)

*****

Allah’tan şehitlerimize rahmet diliyorum. Bu mübarek Kadir gecesinde mekanları cennet olsun. Anne baba evlat kardeş ve yakın akrabalarına Allah sabır ihsan eylesin. Milletimizin başı sağolsun. Bu acıları unutmayalım, bu mücadeleye millet olarak sahip çıkalım. Hepimizin kandili mübarek olsun.





 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..