Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '13

 
Kategori
TV Programları
 

Acun Ilıcalı'nın medyadaki vukuatları

Acun Ilıcalı'nın medyadaki vukuatları
 

Acun Ilıcalı bayrak krizinden sonra Twiter'dan bu fotoğrafı paylaşmıştı


Acun Ilıcalı televizyonların dahi çocuğu olarak bilinir ve sevilir. Acun Ilıcalı'nın yaptığı her program iyi reyting alır ve beğeniyle izlenir. Ama gerek daha önceki yıllarda gerekse son günlerde peş peşe yaptığı hatalarla Acun Türk halkını şaşrtmıştır. Son günlerde önce herkesin performansını beğeniyle izlediği Emir Başar'ı sebepsizce oylatmayıp diskalifiye etmesi ve Türk Bayrağı'na siyah bant çekmesi ve bu iki olayın peş peşe gelmesi Acun Ilıcalı'ya olan güvenin sorgulanmasına sebep olmuştur. Umarız bundan sonra Acun Ilıcalı bu tip olaylarla gündeme gelmez ve Türk halkı onu tekrar televizyonların dahi çocuğu olarak sevmeye devam eder. İşte Acun Ilıcalı'nın geçmişten günümüze televizyonlardaki yayınlarda yaptığı vukuatları.

Canlı Yayında Sürünüyorum sambası

Acun 1998 yılında Show TV adına fransa'da ki Dünya Kupası'nda görevlidir. Maçları yayınlama hakkı TRT'de olduğu için Acun sadece akşam haberlerinde Öztürk Pekin'in sunuculuğunu yaptı programa telefon bağlantısı yapmaktadır. Arkadaşları şuan ki eşi Zeybep'in doğum günü için süpriz yapacaklarını ve süprizin Acun olacağını söylerler. Acun olmaz falan dese de yol arkadaşı Esat Acun'a canlı yayına telefonla burdan sanki Fransa'daymış gibi bağlanması konusunda ikna eder. O gün Brezilya'nın çeyrek final maçıdır. Acun'u bağlantıdan 1 saat önce ararlar ve Brezilyalı taraftarların arasına gidip ordan telefonla bağlanmasını isterler. Acun kara kara düşünürken arkadaşları Acun'a ''sen merak etme biz Brasil Brasil diye bağırırız'' diyerek Acun'u yatıştırırlar. Yayın saati gelir ve Acun Öztürk Pekin'e canlı yayına başlar. Ama bu işte bir terslik vardır. Arkadaşları Brasil Brasil diye bağırmak yerine Gülden Karaböcek'in sürünüyorum şarkısını söylerler. Acun beyninden vurulmuşa dönerek arkadaşlarına sus işareti yapar ancak onlar bunu ters anlar ve daha da bağırmaya başlar. 

Ali Taran'ın canlı yayındaki küfürüne buzlu açıklama

Yetenek Sizsiniz Programı'nda Ali Taran canlı yayında küfür etmişti. Canlı yayındaki bu küfüre Acun Medya tarafından Hülya Avşar'ın kırık bacağı için getirdiği buzların Ali Taran'ın üzerine düşmesi sonu refleks olarak bu küfürü ettiği açıklaması kimseye inandırıcı gelmemişti. Çünkü görüntülerde olayın hiç de öyle olmadığı açıkca ortadaydı. Acun Ilıcalı'nın günü kurtarmak için böyle bir açıklama yaptırması yerine Ali Taran'ı o programdan sonra bir daha juri koltuğuna oturtturmaması beklenirdi.

Acun Ilıcalı'nın masonların simgesi tek göz tişörtü giymesi

Acun Ilıcalı Survivor yarışmasındaki bir programda masonların işareti olduğu iddia edilen tek göz tişörtü giymiş ve bu yüzden mason olduğu iddia edilmeye başlanmıştı. Acun bu tişörtü bilmeden giymiş tabiki de olabilir. Eğer öyleyse onun gibi usta bir televizyoncunun bu tip hatalara düşmemesi ve daha dikkatli olması gerekirdi.

Survivor'de iguana için sözde yiyelim mi yemiyelim mi oylaması

Merve Büyüksaraç Survivor ile ilgili bir çok iddiada bulunmuştu. Yarışmacılara kamera arkasında yemek verildiğinden, Mustafa Topaloğlunun kaç hafta kalacağının önceden belli olduğuna, smslerin noter tarafından onaylanmadığına, muzların oradaki köylüler tarafından satın alındığına ve Doğuş'u zorla Acun Medya'nın yazdırdığına kadar bir çok iddiada blundu. Acun bunların hepsini reddetti. Ancak Merve'nin programda yer alan iguananın tekneyle geldiğini ve sonra Alp yakalamış gibi gösterilip boynuna ip takıldıp reality görüntüleri çekildiği iddiasını kabul etti. Acun iguananın bir arkadaşına ait olduğunu ve kendisine reality görüntü çekilmesi konusunda teklif geldiğini söyledi. Ancak unutulan bir şey var. Yarışmacılar orada iguana'yı yemek istiyormuş gibi diyaloglarda bulunuyor ve aralarında sözde oylama yapıyorlardı. Bu halkın kandırılmasından başka birşey değildi.

Emir Başar Gülsever'in oylanmaması

Yetenek Sizsiniz'de ilk turda performansıyla Hülya Avşar tarafından yarışmanın en ciddi favorilerinden olarak gösterilen ve 3 juri üyesi tarafından da evet oyu alan Emir Başar Gülsever'in 2. tur performansından sonra Acun Ilıcalı'nın tamamen keyfiyetten yarışmacıyı oylamaya sunmayarak diskalifiye etmesi şaşkınlık yaratmıştı. Oysa 2. turda Baha Bayırlı ve Yusuf Baran Aygün gibi çocuk yarışmacıları oylamaya sunmuş ve ikisi de yarı finale kalmıştı. Sonuçta bu bir Tv programı kuralı baştan konmalıdır. Acun'un ''program benim kardeşim istediğimi yaparım'' edasıyla yarışmacıyı stüdyoda bulunan halka oylatmayıp diskalifiye etmesi yalnış bir yaklaşımdır. Eğer yaşı küçük diye oylatmadıysa o zaman en baştan çocuk yarışmacıları yarışmaya koymayacak ve kendisinin de juri üyesi olduğu programda 3 evetle bir üst tura yükseltmeyecekti. Eğer performansını beğenmediği için oylatmadıysa o turda kararı stüdyoda bulunan halk karar veriyorsa oylatıp bu kararı onlara bırakacaktı. 

Türk Bayrağı'na siyah bant krizi

Acun Ilıcalı yine Yetenek Sizsiniz Türkiye Yarışması'nda bir yarışmacının giydiği Beşiktaş forması üzerindeki Türk bayrağına siyah bant çekerek herkesi şoke etmişti. Siyah bantın milli ve manevi duyguları kullanarak yarışmacının oy almasını engelemek amacıyla yapıldığına dair açıklama hiç kimseyi tatmin etmedi. 

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..