Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '18

 
Kategori
Siyaset
 

Adalet Bakanlığı Demirtaş ile İlgili

Adalet Bakanlığı Demirtaş ile İlgili
 

Gereksiz ve Türkiye Cumhuriyeti anayasa kurallarına aykırı durum söz konusu olduğu için HDP'nin kapatılmasından yana oluduğumu ve CHP tarafından bu partinin kapatılmasının Meclis'e taşıması gerektiğini vurgulamak istiyorum. "Siyasi partinin kapatılması demokrasiye zarar verir' düşüncesine katılmam söz konusu olamaz zira her ne kadar meşru bir parti gibi görünse de etnik kökene bağlı partinin hayata geçirilmesinin demokratik teamüllere dayanmadığını düşünüyorum. O zaman ben de Laz partisinin kurulmasını isterim. Olur mu? Olmaz. Olmamalı, çünkü Türkiye etnik mozayiklerin bir arada yaşamalarıyla güzeldir. Bunun tartışması bile abesle iştigaldir.

Bunları belirttikten sonra gelelim Demirtaş meselesine..

Dün Adalet Bakanlığı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasıyla ilgili AİHM kararının tercümesini istemiş.

Demek ki bizi bağlıyormuş..

Bağlar da AİHM'nin kararları..

Bağlar ilçesinden söz etmiyoruz. AİHM'nin Demirtaşla ilgili vermiş olduğu karar bizi bağlar çünkü Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinin 46. maddesi uyarınca uyulması gerekmektedir, aksi halde AB üyelik müzakereleri sona erebilir. Gerçi AB üyeliğimiz sonsuz hayalden öteye gitmeyecek olduğunu biliyoruz, o da ayrı bir konu!

Demirtaş da serbest bırakılacağını düşünüyorum, Ahmet-Mehmet Altan kardeşler de Ilıcak da serbest bırakılacağını düşünmekteyim..

Olan vatandaşın cebine olacak çünkü binlerce yuro tazminat ödeyeceğiz haksız tutuklanmalarından dolayı..

Yazık değil mi bunca paralara? Vatandaş kolay mı kazanıyor zannediliyor nedir anlamadım ki be kardeşim..

Siz gene 'bizi bağlamaz' demeye devam ediniz. Nasıl olsa vatandaş peynir ekmek yiyor. "bağlamaz" dediğiniz gün almak istediğiniz puanı seçmeninizden aldınız, unutuldu. Tıpkı 'eey Amerika, eey Almanya Hollanda hatta Rusya' dediğiniz günlerde olduğu gibi puanınızı almanız yeterli. Balık hafızalı toplum olmak ne kötü şey!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..