Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Adalet'i kaçırmayalım

Adalet'i kaçırmayalım
 

Bir iktidar düşünün ki DTP habur'da öylesine hazırlık yaparken, hümümetin memurları onlara yardımcı olsun. Bir parti düşünün ki, Apo'ya sayın desin talimatınıda emir kabul etsin. Sonrada 50.000 insanımızı habura yığsın. Bu durum karşısında Dtp aba altından değnek göstererek bakın bunları tutuklarsanız olacaklarda ben sorumlu değilim desin. Ve korkan iktidar bir emir vererek adalet'i habur'a gitmeye zorlasın.

Olanlar tamamen iktidarın ve DTP'nin bilgisi dahilinde gelişsin. Sonrada toplumun tepkisini görünce dayılansın. Yanlış yaptınız desin. Olmadı sayın Başbakan. Kandil'i Türkiye'ye getirmenin karşılığında Adaleti Kandil'e göndermek yanlış. Adalet herkese eşit uygulanırsa adalet olur. Bu baskılarınız sonunda Adalet kandile kaçar.

Bu gerçekten barışa katkı sağlayacaksa yapılması gereken basit. İktidarınız güçlü, çıkarırsın yasayı genel af mıdır, geri dönüş müdür. Gelenler tutuklanmayacak dersin olur biter. Adaleti adaletsiz uygulamaya zorlamak kimseye birşey kazandırmaz.

Kandil'den gelenlere kahraman edası ile karşılama töreni yaptırmaz, Türkiye insanının vicdanını sızlatmazsın. Gelenler gerekli kontrol yada sorgulamadan sonra bırakırsın evlerine dönerler. Kandilden inenlerin parlementoya gireceğini Ahmet Türk tarafından dünyaya ilan etmesine izin vermezsin. Devletsen.

Terörist'in annesinin acısını hissederken. Şehit analarının da acılarını hissetmelisin. Hukuk içide bu işi çözeceksen bir yasa çıkarırsın Türk askerlerini şehit edenler gerillalardır, suç işlememişlerdir dersin. Yasaya uygun ülkeye sokarsın. Ha bunları yapamıyorsan en azından hukuka saygılı olur, yargılar gibi yapar, olaya karışmamışlar dersin. Tolumda onlara bakarken asker katilleri değil suça karışmamışlar olarak bakar.

Birde ne zamandan beri teröristle mücadele savaş oldu? Bari bunu hükümet olarak siz yapmayın. Yandaş akil adamlarınızın gazına gelerek demokrasi yutturmacası ile adaleti kandile sürmeyin. O adelet ki en çokta size gerek.

Toplumu barış isteyenler, barış istemeyenler kamplarına böldünüz. Bari başka kamplara bölünmesine izin vermeyin..

Bu dediklerimi yapmak çok kolay yeter ki iktidar uğruna dış güçlere boyun eğmeyin. Bizler kürt kardeşlerimiz le barışmasını biliriz. Zaten biz onlara hiçbir zaman küsmedik. Barış adı altında birbirimize düşürmekten vazgeçin.

ABD nin Irak halkına sunduğu bariş''ı sizde kürt halkına sunmaktan vazgeçin. ABD askerlerini çiçekle karşılayan Irak'lılar şimdi ne yapıyorlar?

Son olarak ta Kürt halkına çağrım. Yıllardır acıda sevinçte bir olduk. Bu ülkeyi beraber kurduk. Gelin tatlı aşımıza acı doğramayın. Size demokrasi getireceğim diyerek, Orta doğu'nun 2.İsral'i olmaya fazla heveslenmeyin. BOP projesinin uygulanmasına çanak tutmayın. Bu ülkede et ve tırnak gibiyiz. İç içe geçmişiz. yoğun olduğunuz güney doğu dışında da sizden iki kat fazla kürt kardeşlerimizin yaşadığını unutmayınız. İnadınız bu kan gölünde birlikte boğulmamız demektir.

Demokrasi barış çığırkanlığı yapanlar, bizi birbirimize düşman etmeye çalışanlar kahrolsun. Atatürk'ün kemiklerini sızlatmayalım. Yeter artık analarımızı daha fazla ağlatmayalım.

Kürt, türk değil, Sen ben değil, BİZ olalım.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..