Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Adalet Platformu üyeleri CHP'nin kapatılmasını niye istiyor?

Adalet Platformu üyeleri CHP'nin kapatılmasını niye istiyor?
 

CHP ve AKP arasındaki mücadele her alanda sürüyor.

Daha geçenlerde CHP’li milletvekili Mahmut Tanal, bazı iddialarla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak AKP’nin kapatılmasını istemişti.

Kendince haklı nedenleri olabilir.

CHP böyle bir girişimde bulunur da AKP boş durur mu diyeceğim ama bu kez boş durmayan AKP adına başkaları!

Evet, Adalet Platformu Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kapatılması için suç duyurusunda bulunmuş!

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, CHP'nin tüccarlık ve darbecilerin avukatlığını yapan siyasi bir oluşum olduğunu söyleyerek, böyle bir girişimde bulunmuş.

Adalet Platformu Genel koordinatörü Adem Çevik öğle saatlerinde Çağlayan’da ki İstanbul Adalet Sarayına gelerek CHP’nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş.

Böyle bir girişimde bulununca, elbette haklı gerekçelerinin olması gerekir. Hele isimlerinde Adalet bulunan bir yandaş(!) kurumun, böyle bir girişimi boşu boşuna yaptığını düşünmeyi aklımızdan bile geçirmeyelim.

Biz gelelim Adem Çevik’in Savcılığa sunduğu dilekçesin:

Suçlama şu:  “CHP olağan, normal bir parti değildir ve var olmayı hak etmiyor! CHP’nin varlığı, hukuka, anayasaya, insanlığa, Müslümanlara ve diğer tüm siyasi değerlere karşı fiili ve potansiyel bir tehdittir. Darbecilerin ve çetelerin gönüllü avukatlığını üslenen siyasi bir oluşumdur. Banka ortaklığından ve darbe anayasalarının örgütlediği, dayattığı kanuni düzenlemelerden nemalanarak varlığını sürdürmektedir…”

E… Adalet Platformu dediğin böyle olacak(!)

Böyle bir girişimde bulunup, bunun reklamını yapmazlarsa, seslerini kime duyurabilecekler?

Yaklaşan AKP kongresinde, nasıl pastadan parça koparabilecekler. Böylesine bir muhalefet onların sesini tüm Türkiye’ye duyurur!

Adliye çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adem Çevik, Türkiye’de 63 siyasi partinin olduğunu belirterek “Sadece tüccarlık yapan parti CHP’dir. Dolayısıyla burada bir eşitsizlik anayasaya aykırılık var. Sanki CHP'nin anayasayı takmaz kanunları dinlemez bir durum söz konusudur” ifadelerini kullandı.

İşi bir adım daha ileri götüren Adem Çevik; “İş Bankası kurulurken hilafet fonundan, Hindistan’dan, Pakistan’dan, Müslüman ülkelerden para gönderildi. Bu paranın bir kısmı Mustafa Kemal’in ve Celal Bayar’ın hissesi oldu. Mustafa Kemal’in hissesi de CHP’nin oldu ve dünyanın hiçbir yerinde tüccarlık yapan parti yok. Bunun için CHP’nin kapatılması ve mal varlığının hazineye devredilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Gördüğünüz gibi, böyle bir eleştiri, her fırsatta CHP’ye yüklenen Başbakan’da bile yok. Demek ki Adalet Platformu üyeleri, gerçek adaletin bu olduğuna inanıyorlar.

Bu nasıl bir adalet anlayışı?

Balyoz davasındaki adaletsizliği görmezden gelip, bu konuda gıkını bile çıkartma, adına da Adalet Platformu de, sonra adalet ve hukuktan bahset!

Biat kültürünün temsilcileri, biat ettikleri kişilere böyle hizmeti uygun görüyorlarsa, söylenecek fazla bir söz yok!

Bu dilekçeyi ciddiye alıp, soruşturma yürütülürse hiç kimse şaşırmasın.

Bunun bir danışıklı dövüş olduğunu düşünüyorum. Tıpkı 4+4+4 olayında olduğu gibi…

Bu dilekçe nedeniyle CHP’ye kapatma davası açılırsa da şaşırmamak lazım.

Zaten dava açılır açılmaz, hemen görülmeye başlanacağı kanaatindeyim. Sonrası malum, Anayasa Mahkemesinin üye yapısı da öyle…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..