Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '07

 
Kategori
Haftasonu
 

Adana' da haftasonu...

Adana' da haftasonu...
 

Çalışanlar, okula gidenler ve hafta içinde yapacak işleri olan herkes, haftasonunu büyük bir özlemle bekler. Kimisi dinlenmek için, kimisi tatilde gezip dolaşmak için bekler o iki günü. Ama herkes ailesi ve sevdiği diğer insanlar ile hoş vakit geçirebilmek için bekler haftasonunu. Bu yazımda ülkemizin dördüncü büyük ili olan, ortasından iki nehir geçen, nadide güzellikteki illerimizden bir olan Adana' yı ve Adana' da haftasonları nasıl yaşanır onu anlatacağım.

Özellikle yaz mevsiminde Çukurova sıcak olduğu için, Adanalılar haftasonları mutlaka serin yerlere adeta akın ederler. Aileleri ve sevdikleriyle gidilecek yer çoktur Adana' da. Özellikle yeşil alanlar, parklar ve su kenarları günübirlik tatiller için gidilebilecek yerlerdir. Burada yaşayanların en yoğun şekilde gittiği yer, Seyhan Baraj Gölü ve kenarıdır. Oldukça büyük olan bu göl ve kıyısı insanların ailece gidebilecekleri en uygun yerlerden biridir. Çevresi ağaçlarla kaplı olan gölün kenarında, ister ailece oturun, ister yürüyüş yapın, isterseniz Adana' nın o meşhur yemeği olan mangalda şiş kebap yapın, tabi çevremizi temiz tutmayı unutmamak şartıyla. Hatta bunları yaptıktan sonra eğer ki yorulduysanız, ağaçların altında kısa bir şekerleme yapabilirsiniz.

Gidilecek diğer bir yer ise, yine ağaçlarla kaplı olan, oturmak için bankları bulunan ve şehrin ortasından olmasına rağmen büyüklüğü nedeniyle iç kesimlerinde gürültü olmayan Atatürk Parkı' dır. Buraya gelen insanlar genellikle, sakin yaşayan, koşuşturmacadan ve hayatın diğer sorunlarından uzaklaşmak için kafasını dinlemek isteyen insanlardır. Park, şehir mekezine yakın olduğu için, fazla uzaklara gitmek istemeyenler buraya gelir. Ailelerin ve çocuklarının, sevgililerin, yaşlıların, emeklilerin uğrak mekanıdır burası. Ulaşımı da her yönden kolaydır. Ayrıca önemli etkinlikler ve resmi törenlerin çoğu, parkın girişinde bulunan Atatürk Heykeli çevresinde yapılır. Atatürk Heykeli' nin yakınında Zübeyde Hanım büstü bulunmaktadır. Ayrıca parkın içinde manzara olsun diye fıskiyelerle süslenmiş küçük su havuzları ve parkın kenarında su çarkı bulunmaktadır. Ayrıca yaban güvercinleri burayı mesken tutmuştur.

Deniz kıyısına yakın olanlar denizde, şehir merkezinde olanlar da Seyhan Nehri ve Seyhan Baraj Gölü' nde isterlerse balık tutabilirler. Sabancı Merkez Camii, Merkez Park, Seyhan Nehri üzerindeki asma köprüler, taşköprü başta olmak üzere bir çok tarihi mekanlar, haftasonu gidilebilecek ve görülebilecek diğer yerlerdir.

Adana' da oturanlar veya Adana'ya gelmiş olanlar, bu yerleri çok iyi bilirler ve mutlaka gitmişlerdir. Gitmeyenler varsa gitmelerini tavsiye edebilirim. İnanın bu güzellikleri gördüğünüz zaman içiniz ferahlar ve gittiğinize hiç pişman olmazsınız.

( Kaynak Resim: Adana Büyükşehir Belediyesi Resmi İnternet Sitesi. )

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..