Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '07

 
Kategori
Futbol
 

Alkışlanır mı...

Alkışlanır mı...
 

Bayanları bilemem ama bayların büyük çoğunluğunun bügün tek gündemi, Galatasaray - Fenerbahçe derbisi. Dünya futbolunun en önemli üç büyük derbisinden biri olan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin çekişmeli geçeceği kesin. Ama kafalarda kesin olmayan başka soru işaretleri var. Örneğin; Galatasaray, Fenerbahçe' yi sahaya çıkarken alkışlayacak mı? En önemli soru bu.

Yaklaşık beş hafta öncesine kadar Fenerbahçe' nin lider olmasına rağmen şampiyon olacağı ihtimali çok az görünüyordu. Fenerli taraftarların, "acaba yine geçen yıl olduğu gibi son dakika da şampiyonluk gider mi " korkusu içlerini sarmıştı. Hatta bu korku Fenerbahçe camiasını bile derinden etkiliyordu. Her üzüntülü takımın yaptığı gibi, hakemleri ve federasyonu suçlamaya başlamışlardı ve biraz da ileri gitmişlerdi. Futbola ve profesyonelliğe yakışmayacak olaylarla ve mahkeme kararlarıyla, ligin son haftalarını geçirdik. Sonuçta korktukları olmadı ve Fenerbahçe şampiyonluğunu geçen hafta ilan etti.

Belki de bu şampiyonluğa pek sevinemediler. Çünkü pekçok Fenrbahçe taraftarı şampiyonluğunu, bugün oynanacak olan Galatasaray maçında ve Ali Sami Yen Stadı' nda ilan etmek istiyorlardı. Şu anki istekleri ise Galatasaray' ı yenerek şampiyonluklarını pekiştirmek. Galatasaray ise şampiyonu yenerek, onların sevincini biraz olsun kırmak istiyor.

Gelelim önemli sorumuzun cevabına. Bana göre Galatasaray, Fenerbahçeyi alkışlamayacak. Çünkü geçen yıl Galatasaray şampiyon olduğunda, Fenerbahçe kendisinden beklenen pekçok şeyi yapmadı. Fenerbahçe' nin söylediği " Galatasaray' ın UEFA kupasını alması bir tesadüftü " sözünü, Galatasaray camiası, futbolcuları ve taraftarları unutmadı.

Benim temennim en azından futbolcuların alkışlaması. Tabi taraftarlar da alkışlasa daha da iyi olur. Çünkü, Fenrbahçeliler' e bir centilmenlik dersi vermiş olurlar. Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..