Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '13

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Adıyaman’dan Kültür Kervanı geçti

Adıyaman’dan Kültür Kervanı geçti
 

TYB (Türkiye Yazarlar Birliği)  kuruluşunun 35.yılı münasebeti ile düzenlemiş olduğu “Ankara’dan Siirt’e Kültür Kervanı” kapsamında Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Diyarbakır’dan sonra Adıyaman’ da geldiler.

Gittikleri her şehirde valilikler, belediyeler, üniversiteler, TYB şubeleri, TYB temsilcilikleri, gönüllü kuruluşlarla işbirliği yapılarak, gerçekleştirdikleri faaliyet bir nevi “kültürün Anadolu turnesi” mahiyetinde bir programla Adıyaman’a güzel bir gün ve saatler yaşattılar.

15 Mayıs’ta en son Kahramanmaraş’ta sona erecek gezici faaliyette; güzergâhta bulunan şehirlerde okur-yazar buluşmaları, imza günleri, konferanslar, paneller, sempozyumlar, şiir şölenleri, konserler yapılacak, fotoğraf sergisi açtılar.

TYB’nin “Ankara’dan Siirt’e Kültür Kervanı”na çok sayıda şair, yazar, gazeteci ve ilim adamı bulunuyordu.

Anadolu Turnesi mahiyetindeki gezi kapsamında, Güneydoğu Anadolu illeri başta olmak üzere birçok ile giden Türkiye Yazarlar Birliği, gittikleri şehirlerde şiir severlere unutulmaz bir şiir resitali sundular.

Adıyaman Belediyesi Konferans salonunda açılan sergisi, şiir dinletisi ve akabinde bir konferans verildi.

Kültür kervanı ekibinde yirmi beşe yakın şair ve yazarın bulunduğu Türkiye Yazarlar birliğinde bulunan şairler ile Adıyamanlı Şairlerde eklenince, şiir severleri memnun edecek bir şiir resitali başladı. Heyetteki şairler ile Adıyamanlı şairlerin dönüşümlü olarak okudukları şiirler adeta şiir şöleni şeklinde geçti.

TYB Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Fidan’ın açılış konuşmasından sonra, Ekipte bulunun şairlerin yanı sıra, Adıyamanlı olan Ebubekir AYTEKİN, Şemsettin AĞAR (Dervişoğlu mahlaslı ), Feride BEKTAŞ, Demirhan SEÇİLMİŞ, bendeniz Kerim BAYDAK gibi şairler de şiirlerini okudular.

Aslında Adıyamanlı şairler sadece bunlardan ibaret değil, daha orada olması gereken onlarca şairimiz mevcut. Ya haberleri olmadı ya da müsait zamanları olmadı diye düşünüyorum.

Böylesine bir şair ekibinin içerisinde, onlarla girift bir tablo oluşturacak şairlerimizin gelmesi eminim ki daha renkli bir şiir şöleni oluşacaktı. Çünkü, çok değerli şairlerimiz bulunmaktadır.

Şairler, sırasıyla şiirlerini yorumladıktan sonra;  “Endülüs: 8 asırlık yurt” (Görüntü eşliğinde) Dr. Mehmet Sılay-D. Mehmet Doğan (8 Asırlık İslam yurdu bugüne ulaşabilen Mimari eserleriyle insanlığı büyülüyor. Endülüs neydi, ne oldu? Günümüzde Endülüsler olabilir mi?) dönüşümlü olarak konferanslarını tamamladılar.

Meğer Endülüs’le ilgili bilmediğimiz ne çok şey varmış da haberimiz yokmuş.

Konferansın tamamlanmasından sonra bir taraftan resim sergisi gezilirken, bir taraftan da şair ve yazarlar, kitaplarını okuyucuları için imzaladılar.

Şair ve yazarların, Adıyamanlı okur-yazarlara kitap imzalamaları güzel bir okur-yazar buluşması şekline geldi.

Kısa süreli bir tanışma av muhabbetten sonra, topluca İnanç turizminde önemli bir yere sahip olacak olan kabri sahih delillere sabit olan ve Peygamber Efendimizi gören iki Sahabi’den biri olan Safvan B. Muattal Hazretlerinin medfun olduğu Sahabe’ye gidildi. Akabinde, TYB (Türkiye Yazarlar Birliği)  kuruluşunun 35.yılı münasebeti ile düzenlemiş “Ankara’dan Siirt’e Kültür Kervanı” kapsamındaki son halka olan Kahramanmaraş’a gitmek üzere uğurlandılar.

Adıyamanlılara güzel bir şiir şöleni yaşatan TYB üyeleriyle, bir Kültür Kervanı ilimizden geçmiş oldu. Ancak ilimizin tanıtımı adına daha da güzel organize edilebilirdi. Darısı yeni şölenlere olur inşallah, kim bilir!

 

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..