Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '14

 
Kategori
Dünya
 

Adlar Değişir Oyun Aynıdır-Çakal Carlos

Adlar Değişir Oyun Aynıdır-Çakal Carlos
 

Adlar Değişir Oyun Aynıdır-Çakal Carlos


Dünyada, bizlerin de çok uzun yıllardır içinde bulunduğu politik-ekonomik oyunlar ve buna bağlı olarak ortaya çıkarılan terörizm faaliyetlerinde; ülkelerin-yöneticilerin, uluslararası şirketlerin bunlar aracılığıyla nasıl kirli oyunlar düzenlediği, bağlantıların nerelere uzandığına dair küçük bir fikir edinebilirsiniz.
Elini kolunu sallaya sallaya ülkeden ülkeye dolaşan örgüt üyeleri, bu cesareti hükümet başkanları, istihbarat birimleriyle işbirliği yapmaları sayesinde ediniyor. Hükümetlerden kirli işlerini yapma karşılığı, para ve destek alıyorlar.
Adları ya da egilimleri ne olursa olsun, hemen hepsinin süreci aynıdır. Güney Afrikadan, Güney Amerika'ya Kuzey Avrupa'dan, Asya'ya. Oyuncular değişir ama oyun aynıdır.

Bizler, topluma sunulan ekonomik ferahlık/darboğaz, teknolojik gelişme, tüketim-moda-futbol- diziler, eğlence, toplumsal tepki yaratan düzmece ayak oyunları vb ile oyalanıyorken; sistem arka planda derinden ve devasa bir ağ içinde ilerliyor.

Çakal Carlos'u izlerken, uluslararası bağlantıları ve oyunları bir kez daha net olarak görebilirsiniz.. Aynı zamanda, insanların inandıkları şeyler uğruna nasıl soğukkanlı bir acımasızlık içinde bulunuyor olmaları da sizi şaşırtmasın... 

Çakal Carlos'un yaşam öyküsünü izleyin.

"Ilich Ramirez Sanchez (İliç Ramirez Sançez) veya daha sık kullanılan lakabıyla Çakal Carlos, Venezuela doğumlu eylemci. Birçok yasadışı eylemde yer almış Sanchez, 2007 itibariyle Fransa'da Fleury Merogis Cezaevi'nde tutulmaktadır.

Carlos, 1975 yılında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) kamplarında eğitilerek İsrail'e karşı savaşmaya başladı. Daha sonraki yıllar İsrail hükümetine karşı verdiği mücadeleyi Batı'nın büyük şehirlerine taşıyan Carlos, İsrail'le ilişkisi olan birçok banka, dernek, gazete ve elçiliğe bombalı saldırıda bulundu. 1980 yılında dünyanın en çok aranan adamı olarak ilan edilen Carlos, CIA, Mossad, Interpol ve Fransız istihbaratını birçok kez atlattı."

 

Burcu Barış Künar

 
Toplam blog
: 191
: 1283
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Başlangıçta sadece su ve onun üzerinde salınıp duran sis mevcuttu.  Baba Apsu ortaya çıktı ve tat..