Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '10

 
Kategori
Spor
 

Adnan Polat ile Aziz Yıldırım'ı birleştiren şampiyonluk!

Adnan Polat ile Aziz Yıldırım'ı birleştiren şampiyonluk!
 

Yılın bu ayı bütün spor branşlarında şampiyonların belirlendiği bir zaman dilimi oluyor. Nisan ayının ortalarına doğru Fenerbahçe erkek voleybol takımının şampiyonluk haberinin ardından geçtiğimiz hafta bayan voleybol takımının da ligi birinci bitirmesiyle gözler diğer branşlara çevrilmişti.

Dün akşam zorlu bir mücadele sonrasında Fenerbahçe bayan basketbol takımı da ezeli rakibi Galatasaray’ı yenerek üst üste beşinci kere mutlu sona ulaşma sevinci yaşadı.

Aslında üst üste gelen bu başarılarla ilgili dün Milliyet Gazetesi internet sitesinde Hıncal Uluç’un çok ilginç bir yorumu vardı.

“Fenerbahçe’yi amatör branşlarda nasıl buluyorsunuz?

Fenerbahçe aslında amatör spor dallarında da Galatasaray’ı ezmeye başladı. Ama nedense kimse bunun farkında değil. Herkesin gözü futbol ile boyalı olduğu için.”

Aslında bu büyük bir çelişkidir. Bir taraftan futbolda Fenerbahçe’nin kazandığı maçları şaibeye bağlayacaksınız, diğer taraftan da futbol dışında gelen başarıları alkışlayacaksınız. Aslında haftalardır altını çizmeye çalıştığımız şeyi itiraf ediyor yılların gazetecisi, farkında bile değil.

Geçen hafta Türkiye Kupası finalinin sonrasındaki kupa töreninde çok güzel bir dostluk havası vardı. Aziz Yıldırım ve Sadri Şener hem kendi hem de rakip futbolcuları teker teker tebrik ederken; ertesi gün Fenerbahçe internet sitesinde Trabzonspor’u kutlama mesajı yayımlıyordu.

Aynı görüntüler dün akşam Galatasaray-Fenerbahçe final maçında da vardı. Adnan Polat ve Aziz Yıldırım yan yana maçı izlemekle kalmadı; maçın sonunda yapılan kupa töreninde de birlikte yan yanaydılar; Adnan Polat kupa törenine gelen sporcuları alkışladı. Kupanın verilmesinden sonra da aynı dostluk görüntüleri içinde salondan ayrıldı. Bir alkışı da Galatasaray Başkanı hak etti.

Bu görüntüler ve çektirilen fotoğraf karesi sporumuzun geleceği açısından çok önemlidir.

Geçen hafta Aziz Yıldırım, bu hafta Adnan Polat kupaları kaybetmelerine karşın büyük bir olgunlukla rakiplerinin mutluluklarını izlemek ve kutlamak üzere tribünlerde kalmaları kuşkusuz yepyeni bir dönemin başlayacak olduğunu da işaret etmektedir.

Zaten bu sene içinde gündemin en çok ısındığı günlerde dahi üç büyük takımın yöneticilerinin çıkıp birbirleri aleyhine bir açıklamada bulunduklarına şahit olmadık.

Artık bu boşluğu seyyar satıcılar üstlenmiştir.

Fenerbahçe’nin özellikle son beş yıldır amatör branşlarda yavaş yavaş hissettirdiği varlığı artık bu spor dallarında mutlak bir üstünlüğe dönüşmüşe benziyor.

Bayan Basketbol takımının aynı bayan voleybol takımı gibi sezon boyu yenilgisiz geldiği final serisini fire vermeden tamamlayarak net bir skorla rakibine üstünlük sağlayarak haklı bir şampiyonluğa ulaştı.

Yıllardır peş peşe gelen başarılarda emeği geçen Nevriye, Birsel, Esmeral ve Suttun Brown’a Fenerbahçe camiasının ayrıca bir teşekkür etmesi gerekiyor. Bayan basketbol takımının “takım” olmasında çok büyük katkıları ve rolleri var.

Pazar günü bu zincire futbol halkasını ekleyip eklemeyeceğini de yaşayarak göreceğiz.

Uzay Gökerman

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..