Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '07

 
Kategori
Astroloji
 

Ağaçkakan burcu 3

Ağaçkakan burcu 3
 

Burcun rengi pembedir. Bu henüz olgunlaşmamış ya da evrensel aşkın pembesi olabilir. Bunun türü o insanın gelişme düzeyine bağlıdır.Yolunu ve yönünü henüz seçememiş bir ağaçkakan coşkun bir duygu denizinde çalkalanabilir ve hiçbir yerde huzur bulamazken, yaşamdaki amacını saptamış bir ağaçkakan duyarlılığını tüm insanlara yardımcı olacak şekilde kullanabilir. Bu insanlar Kurbağa kabilesinden oldukları için taşkın bir duygusallıkları bulunur. Genellikle kendi duygularının güçlü ama başıboş denizinde yüzerler. Bu nedenle duygularını daha yoğun yaşar ama kendilerini geliştirip her alanda güven içinde olmak isterler.Ama güneşin büyük bir güçle parladığı bu mevsimde gelişmenin yalnızca hızlı değil ayni zamanda doğru yönde olması gerekir. Güneş, bu burcun insanına yüzeysel uğraşlar için harcadığı gücü kısarak ve doğru yöne yönlendirerek bu konuda yardımcı olur.

Bol güneşli günler dönemi insanının hayvan totemi her yerde çok rastlanan ama gizemli bir kuş olan ağaçkakandır. Ağaçkakanın göğsü beyaz, gövdesi gri-kahverengidir.Boynunda kırmızı, göğsünde siyah bir yarım ay ve onun hemen altında siyah bir noktacık bulunur. Kütüklerin üstünde, teneke damlarda , tahta evlerin duvarlarında gagalarıyla trampet çalarlar.

Bunu bazen böcek yakalamak için bazen de zevk için yaparlar. Çiftleşme dönemlerinde müzik yeteneklerinin seçkin örneklerini sergilerler. Böcekle, yabani tohum, buğday ve mısırla beslenirler. Çok değişik sesler çıkarabilirler. Bazen “ tak tak tak “, bazen “ yuk yuk yuk “ bazen de “ çık çık çık “ diye yankılanır. Sabah saatlerinde ağaçkakanların trampete benzer sesiyle uyanalar onun “ kalk kalk kalk “ diye türkü çağırdığını söylerler. Uçmaları güçlü ve hedefe yöneliktir. Havada dalgaya tutulmuş gibi birkaç denge hareketinden sonra hızla gidecekleri yöne uçarlar. Gagaları kuvvetli, dilleri uzun, ayak tırnakları öne ve arkaya doğru çatallıdır. Böylece ağaç gövdelerine rahatlıkla tutunup yiyecek arayabilirler. Yuvasını ağaç gövdesine kabak biçiminde bir oyuk açarak yapar. Kapısı ancak 5 santim çapında olan bu yuvanın içi 2-7 metre derinliğindedir. Çok kullanışlı olan bu yuvalara daha sonra başka kuşlar da yuva kurabilir. Ortalama 8 yumurta yumurtlayan ağaçkakanlar da diğer kuşlar gibi iyi ve sevecen birer ana-babadırlar.

Kızılderililer için ağaçkakan özel bir kuştur. Cesaretin simgesi olarak görülür ve kanadındaki kırmızı renge dair bir efsane vardır. Bu efsaneye göre ağaçkakan deprem ruhlarının çıkardığı bir yangını söndürüp insanlara yardım etmek isterken alevlere çok yaklaşmış ve kanatları kızarmıştır. Trampet sesi çıkardıkları için çok sevilirler- Kızılderililerce bu sesin yüreğin atışını ve toprağın nabzını temsil ettiği söylenir. Tüyleri dinsel törenlerde kullanılırdı. Bu kırmızı tüylerin kanla ilişkili olduğu söylenir. Savaş sırığına bağlanan ağaçkakan tüyleri düşman güçlere karşı bir koruyucu gibidir. Başa takılan ağaçkakan tüyü ise o kişinin şifa kabilesi üyesi olduğunu gösterirdi.

Bu ayda doğan insanlar hayvan totemlerinden kendi içlerinde yatan gizemli yetenekleri öğrenebilirler. Ancak bu yeteneklerin ortaya çıkması için, dengeli bir ortamda ve dengeli bir durumda olmaları gerekir. Bu insanların gerçeğin düzlemini yarmak ve onun altındakileri başka gözle algılamak gibi bir becerileri vardır. Bu yetenekleri ile olayların içyüzünü kolayca kavrar ve doğru olanı seçerler. Birçok Ağaçkakan- İnsanı kendisini nasıl bir gücün koruduğunu, doğru kararları nasıl verdiğini fark etmez ve bunu çevresindekilere açıklayamaz. Mantıklı düşünmeye yatkın kişiler, sezgilerine güvenen bu insanın hayalci olduğunu gerçeği görmediğini öne sürerler ve onları yönlendiren, koruyucu gücü fark edemezler.

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..