Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '15

 
Kategori
Felsefe
 

Ağaçla Terapi :Şifanın kaynağı

Ağaçla Terapi :Şifanın kaynağı
 

Bu evrende ağaç olmak, içinde kadim bir bilgeliği barındırır. Ağaç değil midir ki insanoğlunun varolmasıyla başlayan her sırrın ardında perdeli olan ? Ağaç değil midir ki yüzlerce yıl kıpırdaman durabilmenin yetkinliğine erişmiş olan ? 

Hz. Adem’in elmayı kopardığı ağaçla başlayan esrarengiz yol, Peygamber Efendimizin miracındaki Sidret’ül Münteha’ya doğru uzanmış, Kabala’da Hayat Ağacı, Buda’nın Bilgelik Ağacı, Kuran-ı Kerim’de Tuba Ağacı olarak tüm zamanlarda varlığını hatırlatmış, hakikatini anımsatmış ve her daim alemde bizimle olmaya devam etmiştir.

Ağaç kendini hatırlatır da biz onu ne kadar hayatımıza sokarız bilinmez. Bir bakarsın  Nuh’un gemisinin yapımında kullanılır. Bir bakarsın Hz .İbrahim’in atıldığı ateşin odunu olur.

Tao ustası Mantak Chia, ‘’Kozmik Ağaç Terapisi’’ adlı kitabında  ağacın yaşamsal gücünün bedenin negatif enerjisini nasıl pozitife çevirebileceğini anlatıyor, ağaç ve insan bütünleşmesi hakkında bilgi veriyor. Amerika’da yapılan bir araştırmada da  yeşil alanların zihinsel hastalıkların iyileşmesinde ilaçlar kadar etkili olabildiği sonucu alınmıştır.

Ağaçların süregelen bilgeliğini yaşantımıza katmak, doğada daha fazla vakit geçirmekle mümkün olur. Onlarla dost olabilmek, sıkıntılarımıza, psikolojik sorunlarımıza onların katkısıyla çözüm bulabilmek, onlara sırtımızı dayamakla ve onlarla kucaklaşmakla gerçekleşir.

Ağaçlarla çalışmak için uzaklara gitmenize, kilometrelerce yol tepmenize gerek yoktur. Bunun için etrafınızda erişilebilir olanlar yeterli olur. Ağaçlar, canlıdır. Ağaçlar, bütünün değerli bir parçasıdır. Çoğu zaman sizden yaşlı ve tecrübelidirler. Onların Yaratılışla direkt bağlantıları mevcuttur. Ağaçlara dokunmak, onların bilgeliğini talep etmek akla zarar bir durum değildir. Onlarla konuşmak, onların gövdelerine sarılıp öylece kalmak ne mübarek bir şeydir ! Onların farklı titreşimlerinin  bedeninizin  biyolojik davranışlarına etkisini gözlenmek tarifi mümkün olmayan bir terapidir.   

Öyleyse hemen bugün doğaya doğru bir yol alın. Bir ağaçla tanış olun. Önce uzaktan dertleşin biraz. Sonra yaklaşın yavaş yavaş. Kollarınız gövdesini kavrasın. Sarılın tereddütsüz. Öylece kalın kıpırdamadan. İkiniz tek beden olun. Bütünlüğü hissedin. Sonra konuşun onunla biraz:

 Sevgili Ağaç,

Sana her dokunduğumda şifalanmayı seçiyorum. Tam ve bütün olduğumu idrak etmeyi ve  yolumun önündeki en uygun araçları görebilmeyi seçiyorum. Senin bilgeliğini talep ediyor ve sana her temasımda varoluş hakikatine bir adım daha yaklaşmaya niyet ediyorum.

Şifa olsun.

 Ayperi Ferda Oral

 Eğitimci Yazar    

Ayperi Ferda Oral/ facebook        

 
Toplam blog
: 103
: 6084
Kayıt tarihi
: 06.02.13
 
 

Hacettepe Üniversitesi  İngiliz Dil Öğretmenliği mezunu Ayperi Ferda Oral, üstatlardan, Metafizik..