Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '16

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Ağlayan Pasta tarifi

Ağlayan Pasta tarifi
 

Ağlayan Pasta Tarifi


4 yumurta 1, 5 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1/2 çay bardağı su 2 kabartma tozu 1 vanilya 3 yemek kaşığı kakao Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt 2 paket krem şanti ( hazır) 1 paket çikolata sos ( hazır )

İlk önce kremşantiyi üzerindeki tarife uygun olarak hazırlayalım ve buzdolabına koyalım. Bir paket için bir su bardağı soğuk süt kullanıyoruz ( ben bir paket şanti kullandım ) Çikolata sosunu üzerindeki tarife uygun olarak fakat sütü yarım bardak eksik koyarak yani 2 su bardağı süt ile hazırlıyoruz, ılıyınca dolaba kaldırıyoruz.

Kekin hazırlanışı, Yumurta ve şekeri mikserle köpük gibi olana kadar çırpalım. El çırpıcısıyla süt sıvı yağ ve suyu ekleyelim. Un kabartma tozu vanilya ve kakaoyu eleyerek yavaş yavaş ekleyelim. Karışımı yağladığımız kabımıza dökelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 25-30 dk pişirelim. İlk 15 dk fırını açmayalım. İlk sıcaklığı çıkınca 1 su bardağı  sütle kekimizi ıslatalım. Soğumaya bırakalım. İyice soğuduktan sonra şanti kekin üzerine spatula ile yayalım. Dinlendirelim. Servis yapmadan önce soğumuş sosumuzu şantinin üstüne dökelim. Sos üzerine fındık fıstık Hindistan cevizi vs. Ekleyerek süsleyebilirsiniz. Ben sade tercih ettim.
Afiyet olsun.

 

Kaynak: Tatlı Tarifleri

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..