- Kategori
- Türk Mutfağı
Pazı yaprağında çipura
pazı yaprağında çipura
Çipura lezzetli, yemesi kolay bir balıktır. Pazı yaprağında pişirilince daha da lezzetli bir yemek oluyor.
YAPILIŞI:
4 adet çipura iyice yıkanır, pulları ayıklanır. İçi temizlendikten sonra, filetosu ayrılır 8 adet fileto elde edilir. 1 demet pazının yaprakları ayıklanır, saplarından ayrılır.10 dakika sirkeli suda bekletilir. Büyüklerinden 8 adet pazı yaprağı bir kenara ayrılır. Diğerleri suyu süzülerek ince, ince kıyılır. Bir tavaya 1 fincan zeytinyağı konulur ve kıyılmış pazılar içine konularak sotelenir yeteri kadar tuzu karabiberi, dövülmüş 2 diş sarımsak eklenir ve pişirme kabına döşenir. Üstüne 8 adet çipuraların filetoları yayılır. 1 portakal suyu sıkılarak filetoların üstüne gezdirilir, yeteri kadar tuzu, az miktarda karabiber, 1 kaşık sıvı yağ gezdirilir. Yıkanmış defneyaprakları, taze nane, konularak ayırdığımız pazı yaprakları her bir filetonun üzerine sarılır. 1 tavada 2 kaşık un yarım fincan sıvı yağda kavrulur, üzerine 1 bardak süt yedirerek katılır. Topaklanmamasına dikkat edilir. Yapılan sos pazıların üstüne dökülerek ve 225 derecelik fırında pişirilir ve servis tabağına yerleştirilir. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ