Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '12

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Pazı yaprağında çipura

Pazı yaprağında çipura
 

pazı yaprağında çipura


Çipura lezzetli, yemesi kolay bir balıktır. Pazı yaprağında pişirilince daha da lezzetli bir yemek oluyor.

YAPILIŞI:

4 adet çipura iyice yıkanır, pulları ayıklanır. İçi temizlendikten sonra, filetosu ayrılır 8 adet fileto elde edilir. 1 demet pazının yaprakları ayıklanır, saplarından ayrılır.10 dakika sirkeli suda bekletilir. Büyüklerinden 8 adet pazı yaprağı bir kenara ayrılır. Diğerleri suyu süzülerek ince, ince kıyılır. Bir tavaya 1 fincan zeytinyağı konulur ve kıyılmış pazılar içine konularak sotelenir yeteri kadar tuzu karabiberi, dövülmüş 2 diş sarımsak eklenir ve pişirme kabına döşenir. Üstüne 8 adet çipuraların filetoları yayılır. 1 portakal suyu sıkılarak filetoların üstüne gezdirilir, yeteri kadar tuzu, az miktarda karabiber, 1 kaşık sıvı yağ gezdirilir. Yıkanmış defneyaprakları, taze nane, konularak ayırdığımız pazı yaprakları her bir filetonun üzerine sarılır. 1 tavada 2 kaşık un yarım fincan sıvı yağda kavrulur, üzerine 1 bardak süt yedirerek katılır. Topaklanmamasına dikkat edilir. Yapılan sos pazıların üstüne dökülerek ve 225 derecelik fırında pişirilir ve servis tabağına yerleştirilir. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..