- Kategori
- Türk Mutfağı
Etli lahana dolması
Merhabalar, yemek tarifleri serisine Etli Lahana Dolması ile devam ediyoruz.
Malzemeler
1 adet orta boy beyazlahana
300 gr. dana, kuzu karışımı kıyma
1/2 kırık pirinç
1 orta boy soğan
1 domates
5 - 6 dal maydonoz
5- 6 dal dere otu
2 tk kuru nane
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 çk kimyon
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve Karabiber
Tarif
Adım 1
Öncelikle geniş bir tencerede su ısıtalım, ayırdığınız lahana yapraklarını bu suda 2 şer dk. haşlayın ve suları süzülmesi için bir kevgire alın.
Adım 2
Soğanları bir kaba çok küçük şekilde küp küp doğrayın, ardından domateslerin kabuğunu soyup minik küp küp doğrayın. Maydonoz ve dere otunuda yıkayıp ince ince doğrayın ve baharatlarla pirinci ekleyin. Ben yarım çay bardağı su da koyuyorum ki pirinçler kolay pişsin. iyice karıştırın
Adım 3
Ve sizi en çok oyalıyacak kısma geldik, sarma işlemine. Lahanaları düz bir zemine koyun yaklaşık 10 cm. genişliğinde parçalar ayırın, damarlı kısımlar içe gelecek şekilde koyun, içine kıyma karışımından cevizden biraz daha ufak parçalar alıp koyun ve ilk önce yanlardan kapayarak sarma işlemine başlayın, taki tüm malzeme bitene kadar devam edin.
Adım 4
Sardığınız dolmaları bir tencereye dizin, üzerine salça ve tuzlu su yapıp dökün bir parmak kadar üzerini geçsin sıvı yağı da ekledikten sonra pişirmeye başlayın. Hemen hemen 20 - 30 dk sonra yemeğiniz hazır. Sıcak servis yapın. Afiyet Olsun.
Kaynak: Etli Lahana Dolması