Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '12

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Sakız Muhallebili elma tatlısı

Sakız Muhallebili elma tatlısı
 

Çok kolay ve hafif bir tatlı olup, çocukların da sevdiği bir tatlı.

YAPILIŞI:

1 kg elma yıkanıp rendelenir. 2 kaşık şekerle bir tavada pişirilir. İnerken içine 1 çay kaşığı tarçın serpilerek karıştırılır ve düz pir porselen tabağa yayılır. Bir tencereye 1 kg süt, 2 kahve fincanı pirinç unu, 2 yemek kaşığı nişasta, 3 parça damla sakızı, 2 kahve fincanı şeker, yarım kahve fincanı sıvı yağ, konarak kısık ateşte yavaş, yavaş karıştıra, karıştıra pişirilir, soğumaya bırakılır. Ceviz içi yıkanır, büyük parçalar halinde pişmiş elmaların üzerine yerleştirilir, arzuya göre ya bir avuç veya daha az. Soğuyan muhallebi mikserle iyice çırpıldıktan sonra elmaların üzerine yayılır. 3 yumurta mikserle iyice çırpılarak muhallebinin üzerine yayılır ve 180 derecelik fırında pişirildikten sonra buzdolabında soğutulur. Üzerine ister Hindistan cevizi, isterseniz Antep fıstığı ile süslenir ve dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

 

NAHİDE ÇELEBİ 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..