Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ah erkekler vah erkekler

Ah erkekler vah erkekler
 

Bir erkek hiçbir zaman bir aşk filmini ikinci kez izlemez, Birinci kez izlemesini sağlayan kadına da tebrikler vallahi, aşk filmine gidelim deyince dudak büker küçümserler…

Bugün kız kardeşimin eşi Nuh nebiden kalma bir kovboy filmini izliyordu, bana işkence geldi, hem de siyah beyaz, amanın benden uzak olsun böyle filmler.

Erkek her şeyi unutur, kadın her şeyi hatırlar. Hele de özel günleri, kadınlar kim ne giymiş, evine ne almış, gözünün farına, ayak parmağında ki ojeye kadar bilir. Kadın dışı ile erkek içi ile ilgilidir mutlak…J

Karısına “kilo aldın” diyen adam, üzerine yapışan pantolonu için bu pantolonu yıkayınca çekmiş gibi bir mazeret üreterek kargaları bile kendine güldürür.

Dört erkek yan yana geldiğinde futbol konuşurlar, izledikleri maçları sanki diğerleri izlememiş gibi kritiğini yaparlar, dört kadın bir araya gelince de bol bol erkeklerinden bahsederler… e istisnalar kaideyi bozmaz. Şimdilerde bol bol dizilerden bahseder oldular da

Erkek takımının oynadığı maça konsantre olursa takımının maçı kazanacağını düşünen tek canlıdır. Gol atıldığı anda ki duruşunu, oturduğu koltuğu içtiği meşrubatı bile değiştirmez uğuru kaçmasın diye.

Erkek sabahları alınan gazeteyi ilk okuyan olmak ister, aksi takdirde benlikleri onulmaz yaralar alır. Aman dikkat haberin tazesi onları ilgilendirir.

Kulağında küpe olan yeni nesil delikanlılarla evlenmekten çekinmeyin sevgili genç kızlar en azından acının anlamını, mücevherin değerini az çok bilirler. Diğer beyefendilere gerisi masal gelir. Çocuklarımın babası ben doğuma gittiğim zaman işyerinde nöbetçi idi, ona benim doğum için hastaneye gittiğim bildirildiği için izin verilmiş benim yanıma gelmesi için o ne yapmış? Oturup önce maç seyretmiş. Kızımın doğum gününün çarşambaya denk geldiğini bu şekilde hiç unutmadı.

Erkeklere iş yaptırmak için işin içine tehlike ve heyecan katmak gerek, onu aşka getirmenin ilk yoludur. Aman yangın çıkmasın dediğiniz anda mangalın başına geçip ben yakarım ben yaparım en büyük mangalın şahı benim heheyettt naraları ile mahalleyi dumana boğar, herkes sizin yemekte et yiyeceğinizi öğrenir, kediler dizelenir bahçe boyunca.

Eğer bir erkek “seni ararım” dedikten sonra sizi aramıyorsa, telefon numaranızı kaybettiğinden değil, görmek istemediği için aramıyordur.

Aramazsan arama yar aramazsan aramaaaa çok derdi idi kadınların bu sanki, bulunmadık hint kumaşı sanırlar kendilerini dünya onların etrafında dönüyor sanırlar unuturlar dünya güneşin etrafında döner.

Eğer sevgilinizi onun kalbini kırmadan ayrılmak istiyorsanız “senden çocuk sahibi olmak, istiyorum” deyin ya da kuyumcuda gördüğünüz o tektaş pırlantanın ne kadar hoş olduğunu sıkça tekrarlayın, hedefe kestirmeden ulaşırsınız…

 
Toplam blog
: 292
: 1094
Kayıt tarihi
: 08.03.07
 
 

Yazmaktan hoşlanan... Kelimeleri renklendiren bir sihirbazım ben.. Bodrum'da yaşamaktayım.. Sev..